Ostrov včerejšího dne

rok vydání – 2001
Doporučená cena je 398 Kč

Další ze známých Ecových románů, ve kterém autor mistrně vystihl duchovní rámec Evropy během třicetileté války, období protireformace a Bílé hory.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072033959
ISBN 80--72-03-3-95--6
Počet stran 456
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14cm x 21cm
Vydání 2001 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

cherub, Vatikán, Svatá stolice nehodnoceno
7. 9. 2007

Na holandské lodi za pokladem krále Šalamouna…...

(...) Napoprvé jsem knihu odložil. Po čase jsem se vrátil a byl jsem odměněn. Čtení Ecových děl je namáhavé, protože člověk musí být neustále ve střehu a být vybaven (a dovybavovat se během čtení) mnoha znalostmi. Jenže bez námahy není poznání. Ostrov jako exkurz do dějin ideí 17. století, kde je čtenář provázen uměním a hlavně vědou oné doby. V neposlední řadě - a pro Eca už snad klasicky - přináší kniha dumání nad literaturou a jazykem v obecné rovině. Jaký je Ostrov, který má Roberto téměř na dosah, a je vůbec? Otázka, která trápila jeho, trápí nás a snad bude trápit i naše děti.

hendrix, nehodnoceno
20. 6. 2007

Tezke ale krasne...

(...) Musel jsem se hodnekrat vracet ale stalo to za tu namahu.Doporucuji!

Anonym nehodnoceno
5. 9. 2006

vynikající...

(...) naprosto bezvadná kniha s nápaditým dějem i prostředím s mnoha filosofickými diskusemi, které opravdu člověka donutí se zamyslet

Jiří, nehodnoceno
15. 8. 2005

Styl …...

(...) Nedostal jsem se přes stranu 20. Dlouhý a šroubovaný styl (věty o délce 8-10 řádků nejsou žádnou výjimkou!) je nepochybně autorský záměr, ale strašně, strašně to ztěžuje čtení. Po hodině a půl jsem usoudil, že tohle nemám zapotřebí a dílo jednoho z nejoceňovanějších spisovatelů doby odložil ... Přeji hodně štěstí a výdrž, třeba budete odměněni!

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné