Intimní schránka Sabriny Black

rok vydání – 2002
Doporučená cena je 298 Kč

Po loňském debutu, povídkové knize Konec světa (Argo 2001), přichází první autorův román. Navzdory názvu v něm nejde pouze o výměnu tělesných tekutin, ale také o „transformaci tuzemské reality“ posledních let. Úderně vyprávěný příběh ústředního hrdiny je koncipován jako mozaika krátkých, na sebe navazujících nezapomenutelných historek o marném přátelství a ještě marnější lásce a o hledání aspoň trochu nezávislé existence uprostřed doby, která rychle ztrácí jak obsah, tak obrysy. Hlavní část se odehrává v Praze na Letné, kde si hlavní postava v naději, že konečně unikne z mlýnice únavných zaměstnaneckých rituálů, zakládá „eseróčko“. Typický vypravěčský styl, mísící černý humor s čirým zoufalstvím, výsměch s rezignací, dodává svižný rytmus, který čtenář zná už z autorových povídek, i této delší próze. Román o životě a o smrti a koneckonců i o životě po smrti a smrti za života nelze nepřečíst jedním dechem.

  • kniha
Ilustrace

Bibliografické údaje

EAN 9788072034000
ISBN 80--72-03-4-00--6
Počet stran 292
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13cm x 20cm
Vydání 2002 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

Vlaďka, nehodnoceno
16. 7. 2008

nadšení...

(...) Doposud jsem znala jen film O rodičích a dětech, který se mně hodně líbil. Z téhle knihy jsem nadšená, strašně jsem se pobavila. Půjdu na další...

Tomas, Veselí nad Lužnicí nehodnoceno
11. 4. 2008

Hakle, jseš jednička...

(...) Připojuji se. Výborná kniha. Jenom jsem si říkal, jestli je to čirá autobiografie, tak je to neskutečný příběh.

lehkoživka, nehodnoceno
23. 1. 2008

nejlepší Haklova kniha...

(...) Připojuji se k Benovi, také si myslím, že větší rozsah (román) a hodně autobiografických prvků Haklovi opravdu sedne! Je to jedna z mých vůbec nejoblíbenějších knih.

Virgil, Bohumín nehodnoceno
15. 6. 2005

haklovsky vtipné…...

(...) jedna z mých oblíbených knih. tato kniha se ke mě dostala náhodou a po přečtení toho nelituji! doporučuji všem kdo hledají vtipnou četbu k odpočinku!

Ben, nehodnoceno
7. 4. 2005

nejlepší...

(...) Podle mě nejlepší Haklova kniha. Sice nejtlustší, ale člověk se snadno začte (přesto, že nejde příliš o souvislý děj, ale o sled historek).

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné