Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy

rok vydání – 2003
Doporučená cena je 299 Kč

Strhující román jednoho z nejvýraznějších australských autorů vypráví o chlapci vyrůstajícím v irské přistěhovalecké rodině, o bídě a drsném životě domkářů v Austrálii 19. století a o tom, jak je snadné ocitnout se na nesprávné straně zákona, pokud se člověk nenarodil jako boháč a nemíní spolupracovat se zkorumpovanou policií. Ned Kelly, jemuž spisovatel vzdává ve své knize hold, byl skutečnou postavou ”divokého jihu”, proslulý svým neprůstřelným oděvem, který mu dodával vzezření středověkého rytíře a učinil z tohoto desperáta mýtus mezi bílými přistěhovalci. Kniha získala prestižní literární cenu Booker Prize za rok 2001.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788072035076
ISBN 80--72-03-5-07--X
Počet stran 374
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 12cm x 20cm
Vydání 2003 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3 (1x)

Názory
čtenářů

humbuk, Ostrava
21. 11. 2009

Nespravedlnost...

(...) Budete-li vždy stát na straně pravdy, budete-li ochotni se za ni prát, chránit slabší a přesto se nedovoláte spravedlnosti, tak potom máte mnoho společného s Nedem Kellym...Příběh se čte velmi dobře, jen celou dobu máte pocit, že každou chvíli přijde něco neodvratně špatného.

k, nehodnoceno
1. 6. 2006

Vazne skvela vec...

(...) Silny pribeh, zaujimavy styl, oceneny preklad, original ziskal Booker Prize (pre Careyho uz druhy Booker). Co viac si moze citatel priat? Uzasny roman. Nebudete lutovat.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné