Hitler 1889-1936: Hybris

rok vydání – 2004
Doporučená cena je 588 Kč

Monumentální práce předního britského historika Iana Kershawa představuje dosud nejucelenější a nejrozsáhlejší životopis vůdce nacistického hnutí. V prvním díle se čtenář seznámí nejprve s Hitlerovým původem, rodinným prostředí a dospíváním. Setká se tu s Hitlerovým jediným skutečně blízkým druhem, Augustem Kubizkem, chlapcem českého původu, v jehož společnosti Hitler prožil formující období svého mladí. Poté autor podrobně sleduje „vůdcův“ dobrovolný vstup do armády v době první světové války, počátky politické dráhy, nezdar v mnichovském puči, jeho překonání a následnou cestu k převzetí moci. Za pomoci nejnovějších pramenů, mimo jiné obohacených nedávným zpřístupněním bývalých sovětských archivů, metodou spojení biografického přístupu a studia dějin společnosti předkládá jak obraz Hitlerova nitra, tak společenských dějů, tolik osudových nejen pro Německo, ale i pro celý svět 20. století.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072035182
ISBN 978-80-7203-581-6
Počet stran 680
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Vydání 2004 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4 (1x)

Názory
čtenářů

Martin Rotter
13. 9. 2017

Z analytického hlediska je kniha naprosto výborná …...

(...) Z analytického hlediska je kniha naprosto výborná a poskytuje fantastický přehled (nejen) o nacistickém hnutí. Autor popisuje souvislosti, samozřejmě s důrazem na osobnost a skutky A. Hitlera.

Mám jedinou výtku k této knize - autor často opakuje v zásadě tatéž sdělení, jejichž faktický obsah bývá stejná, ale autor je často opakuje rozdílnými formami, částečně kvůli tomuto jevu má kniha obrovský počet stran, ale to je také tím, že obsahově je v ní hodně informací.

Anonym nehodnoceno
16. 4. 2007

To Zklamani...

(...) Pravdepodobne jste knihu poradne necetl, Kershaw se venuje duvodum, proc byli Nemci zlakani Hitlerem velmi detailne. Staci jen pozorne cist...

Anonym nehodnoceno
12. 2. 2005

Zklamání…...

(...) Zklamání, kdo si přečte celou knihu, zaznamená pouze řazení faktů za sebou sice do hloubky, to ano, ale to je tak vše přinosné...Autor zásadně nepřidává nic ze svého myšlenkového světa, žádné větší úvahy, pouze solidně zaznamenává...Ten kdo nemá na věc, jež popisuje jasný názor a chová se coby nudný kronikář, neobstojí. Veškeré jeho uváhy se smrskly na odmítaní Hitlera coby zla a jeho nepochopení, proč německý národ byl Hitlerem zlákán... Práce je špatná, Argo mělo sáhnout po Festově knize o Hitlerovi.

andy94@post.cz, Kraslice nehodnoceno
15. 1. 2005

Opravdu vydařené...

(...) Je to velmi zajímavá kniha- též mě zaujala v novinových recenzích. Velmi čtivě odhaluje zákulisí nacistického hnutí- a přitom nesklouzává k populárně-naučnému zjednodušování. Pro každého zájemce o dějiny nacismu je to výborná četba. Už jsem si i objednal Nemesis...

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné