A odpusť nám naše viny

historický thriller

rok vydání – 2003
Doporučená cena je 298 Kč

Děj historického románu je zasazen do Francie roku 1284. K místnímu biskupovi se dostaví podivný kněz Henno Gui, jenž se má ujmout farnosti Heurteloup poblíž Toulouse. Heurteloup upadl v zapomnění už před celými desítkami let, kostel leží v rozvalinách, spousta domů je opuštěna, nikdo neví, co se stalo s jejich obyvateli. Z okolních bažin se prý šíří mor. Přesto však vesnici obklopuje tajemství, které zneklidňuje i nejvyšší kruhy ve Vatikánu.
Kniha vzbudila ve Francii velký ohlas a byla ihned přirovnána k Ecovu Jménu růže.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788072034970
ISBN 80--72-03-4-97--9
Počet stran 344
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14,5cm x 20,5cm
Vydání 2003 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4 (1x)

Názory
čtenářů

KaPe
27. 5. 2016

Středověký thriller...

(...) Svižně se odvíjející příběh, mrazivé reálie raného středověku, trochu se závanem fantasy a hororu. Ovšem pointa zajímavá a nutí k přemýšlení. K manipulacím s myslí pohanů při jejich obracení na novou víru v té době určitě ze strany katolické církve docházelo. Jestli mohly dojít až tak daleko, je otázka. A v kontextu se současnou ideologií islámského státu a všemi jejími důsledky dostává příběh ještě další rovinu. Je to možné...

Janča, Praha nehodnoceno
5. 12. 2008

The best kniha!!!!...

(...) I když jsem poměrně mladá čtenářka(v pubertálním věku), tak mě tento román naprosto dostal a myslím si, že je to nejlepší kniha co jsem kdy četla!!!

Anonym nehodnoceno
18. 7. 2007

dobré čtení...

(...) Na tuto knížku jsem narazil víceméně náhodně a byl jsem víc, než spokojen. Pro mě víc, než Jméno růže. Těším se na dalšího Sardoua, ohlášeného na konec letšního roku.

Gába, Morava nehodnoceno
5. 7. 2007

Skvělé...

(...) Opravdu se musím připojit k ostatním recenzím..Výborná knížka se skvělou zápletkou a opravdu hloubáte jestli na tom může být něco pravdy...!? Vřele doporučuji!!!!

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné