Mysterium templářů

rok vydání – 2006
Doporučená cena je 248 Kč

Mezi Seinou a Aubou se rozkládá zalesněný masiv, ktrý má nezvyklé jméno Orient. Ohraničují ho stavby mající znaky stejných stavebních hutí. Na tomto místě vznikl na začátku 12. století slavný, záhadný a hrdý řád templářských rytířů, o kterém Michelet řekl, že jeho pád byl největší katastrofou v dějinách západního světa. Řád, který byl dědicem Kristova zjevení, egyptské a řecké moudrosti, keltské tradice, položil základy toho, co mohla být jiná, duchovnější verze moderní civilizace.
Jakými technickými prostředky, za pomoci jakých finančních prostředků dokázal za necelá dvě století postavit stovky katedrál napříč celou Evropou? Na tuto otázku, stejně jako na mnoho dalších, se snaží najít odpověď Louis Charpentier, jehož knihy v době svého prvního vydání měly pro čtenáře stejný význam jako Jitro kouzelníků Jacquese Bergiera a Louise Pauwelse. Knihy Louise Charpentiera však daleko více míří k samé podstatě, k hledání klíče k dešifrování věčného poselství, ukrytého pod nánosy moderního balastu.
Spolu s autorem doprovázíme ve Svaté zemi devět rytířů, jejichž posláním bylo najít Archu úmluvy a Desky Zákona. Spolu s ním se účastníme budování systému nového světa: zemědělských usedlostí, stavebních hutí, prvních hotelů a bank, vidíme odjíždět z La Rochelle lodě, které dávno před Kolumbem přistály u břehů Ameriky. Tajné poselství uchované v geometrickém klíči, skrytém v krajině Orientu, před námi znovu ožívá.
Zároveň s autorem sledujeme, jak řád rukou katů invizice a světské moci zaniká. Navždy?

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788072037988
ISBN 80--72-03-7-98--6
Počet stran 208
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14cm x 21,5cm
Vydání 2006 (1. vydání)
Nakladatel Půdorys, Argo

Názory
čtenářů

šedý úředník, který se zajímá o dění kolem sebe, Praha nehodnoceno
15. 7. 2009

souhlas s pochvalou...

(...) Inspirativní a zejména pravdivá kniha.

Stanislav Henkl,s.heny@seznam.cz, Olomouc nehodnoceno
20. 12. 2006

Velká pochvala…...

(...) Tato kniha zaujme člověka hned od začátku.Pro toho kdo se o dějiny templářů zajímá, je tato kniha nepostradatelná.Vynikajicí čtení, vřele doporučuji.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné

Další knihy tvůrců titulu

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.