Poslední kabalista z Lisabonu

rok vydání – 2005
Doporučená cena je 298 Kč

Historický román z Portugalska 16. století o brutální vraždě a pátrání pomocí kabaly. Ulicemi Lisabonu se šíří nedůvěra a strach. Uznávaný a mocný kabalista Abraham Zarko, zasvěcený mystice i v době, kdy portugalští Židé musí nuceně přijímat křesťanskou víru, byl zavražděn, a co víc, po boku mrtvého ležela nahá dívka. Abrahamův synovec Berekjáš, nadaný mladý iluminátor rukopisů, pátrá po vrahovi svého strýce a prostřednictvím kabaly objeví stopy, které ho přivedou ke strašnému tajemství.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072036837
ISBN 80--72-03-6-83--1
Počet stran 384
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2005 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

PeS, nehodnoceno
13. 10. 2006

Slabé a...

(...) Kniha je podivnou směsicí rádobykabaly a autorových představ o 16. století. Navíc se autor projevuje jako popisný maniak, neustále někoho charakterizuje a nedá si pokoj, dokud čtenář nemá 'přehled' o všech 817 postavách... Jeho scény masakrů jsou až obsedantně sadistické. Navíc je to možná nějak divně přeloženo - protože si buď autor, nebo překledatelka plete vnuka a synovce a navíc vypravěč (kniha je 'jakoby' rukopis ze 16. století) měří v centimetrech, metrech a dokonce i v kilometrech! Kromě toho mluví jako přísně věřící Žid explicitně o sexu a toto slovo (jak časté asi v 16. století!) často opakuje. Dějově i formálně blábol, nic víc.

Anonym nehodnoceno
26. 2. 2006

dobré...

(...) napínavá a temná detektivka psaná naturalistickým stylem. poutavá četba, ve které je možno něco se dozvědět i o lisabonu na počátku 16. století. nesliboval jsem si hluboké filozofické úvahy a text mě dobře pobavil.

Země nehodnoceno
21. 2. 2006

Slabé...

(...) Souhlasim s ostatnimi nazory. Snad jen grafická úprava je velmi povedená.

Anonym nehodnoceno
12. 9. 2005

Lili...

(...) Zajímavé, docela čtivé, ale vůbec to nemá nic společného s 'mnohovrstevnatým kabalistickým románem' slibovaným v úvodu. Je to normální, trošku detektivní příběh, který by se mohl odehrávat i v dnešní době a v kterékoliv jiné kultuře.

Anonym nehodnoceno
7. 9. 2005

nedoporucuji!!...

(...) kniha budi v kupci dojem, ze tu pjde o neco blizkeho trebas foucaltovu kyvadlu, faktem, ale je, ze jde spise o povrchni plavbu lidovou kabalou, nezli o neco ice, styl je chudy, tempo sice pomernne velke, jak ma u detektivky byt, ale znalost realii nedostatecna

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné

Další knihy tvůrců titulu

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.