Rukověť bojovníka světla

rok vydání – 2006
Doporučená cena je 198 Kč

Rukověť bojovníka světla vyzývá každého, aby dokázal žít své sny. Aby každý vyšel vstříc nejistotě života a naplnil svůj jedinečný osud. Svým nenapodobitelným způsobem nám Paulo Coelho ukazuje, že v každém z nás žije bojovník světla, máme ho v sobě všichni. Inspirující krátké texty z let 1993-1996 ponoukají čtenáře, aby nastoupil cestu bojovníka: toho, který je schopen vidět, že být naživu je zázrak, toho, kdo dokáže i prohrát, toho, kterého hledání dovede k nalezení identity, po níž touží. V knize autor vychází z tradic různých zemí, klade důraz na základní lidské hodnoty a vnitřní růst člověka, jenž nepodlehne malomyslnosti a únavě, ale věří v zázraky a lásku.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072037551
ISBN 80--72-03-7-55--2
Počet stran 160
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 11,5cm x 15,5cm
Vydání 2006 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Vojtěch Širota, Vsetín nehodnoceno
3. 6. 2009

Velké dílo...

(...) Když uvážím, jak skvěle dokázal autor asociovat základní touhy a strachy člověka a přeměnit je v motivaci a naději, tak lze říct, že Rukověť je opravdu velké dílo. Dává věcem smysl a ukazuje, že ty nejhorší zkoušky jsou výzvou a povznesením člověka.

Ondra, NJ nehodnoceno
30. 12. 2008

Pro každého...

(...) Tuto knihu jsem četl přeskakovaně. Hodně kapitol jsem si opakoval a vždycky jsem přišel na nové nebo vylepšené myšlenky. Když si člověk najde víc myšlenek tak ho napadá jak efektivněji žít a pokud najde méně myšlenek, tak mu dojde, že už by měl začít žít. Podle mne je kniha velice povedené přepracování životopisu někoho jiného....

Bedřich, Loket nad Ohří
25. 9. 2008

Osobní bible...

(...) Jednoznačně kniha která ovlivnila nejvíce můj život. Dodává sílu i tam kde vše ostatní zklamalo.

http://www.jiriturek.cz/levne-knihy.htm, nehodnoceno
2. 8. 2008

Pro všechny...

(...) Skvělý titul, který je vhodný jak pro 'hledače', tak i pro 'nalezené'. Neubírá mu na kráse ani to, že jde o kompilaci.

Opava nehodnoceno
1. 4. 2006

Zdařilejší než Záhir…...

(...) Opravdu příjemné počteníčko, na rozdíl od minulého výkřiku do tmy jméne Záhir...

-ant-, nehodnoceno
8. 2. 2006

Coelho a Castaneda...

(...) Vynikající kniha plná rad pro každého člověka - bojovníka světla. Coelhův bojovník světla má mnoho společného s Castanedovým - Don Juanovým bojovníkem :) a kniha je napsána podobným stylem jako Castanedova kniha - Kolo času. Úvodní-průvodní povídku o potopeném chrámu lze nalézt také v jedné z knih Anthonyho de Mella. Tato kniha se rozhodně nedá soudit podle jejího (cestovního) rozměru, neboť i do malé knihy se vejdou velká moudra. Takže jsem nadšen-potěšen-spokojen.

Láďa, Praha nehodnoceno
4. 2. 2006

Skvělé počtení...

(...) Moc jsem byl zvědav na tuto knihu, a i když jsem se domníval, že bude rozsáhlejší, nezklamala mě. Obsahuje zamyšlení nad životem a spoutu zajímavých pravd. Doporučuji.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné