Hadi a náušnice

rok vydání – 2006
Doporučená cena je 169 Kč

Mladá japonská autorka Hitomi Kaneharová (1983) získala za svůj první román Hadi a náušnice v roce 2003 dvě prestižní japonské literární ceny. Kniha vzbudila doslova senzaci.
Jedná se o vzrušující současný příběh tzv. ztracené generace japonské mládeže, který líčí vzájemné vztahy bizarního milostného trojúhelníku, svým způsobem rebelujícího proti japonské konzumní společnosti. Román je napsán svěžím jazykem. Od začátku do konce udrží čtenáře v napětí, přičemž šokuje nepřetržitým sledem jednotlivých scén plných násilí a sexu v kontrastu s jemným, až lyrickým líčením postupného prohlubování křehkého milostného vztahu mezi hosteskou Rui a punkerem Amou. Podrobně jsou v knize vylíčeny postupy při tetování a zavádění piercingu.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072037902
ISBN 80--72-03-7-90--0
Počet stran 83
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13,6cm x 20,7cm
Vydání 2006 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3,5 (4x)

Názory
čtenářů

Anonym
21. 11. 2022

Je to něco...

(...) Je to něco jiného a je to hodně napínavé.

Míša, Praha
4. 6. 2009

Zajímavé...

(...) Knihu jsem dočetla, poměrně lačně...zaujala mě primitivnost i spád děje. Nemohu říci, že bych se jakoli s autorkou shodovala či dokonce sžila...myslím, že na téma ubohé existence mládeže, sexu, drog či alkoholu určitě bylo napsáno dost mnohem lepších knih...určitě ale stojí za zkoušku...po pár stránkách víte jestli to dočtete...

Anonym nehodnoceno
10. 12. 2008

Nadchla mě...

(...) Je to snad jediná kniha u které jsem vydržela a byla do ní doslova zažraná. Je tam vše tak zajímavě a na rovinu napsáno. Doufám že takovejch bude víc.

Anonym nehodnoceno
8. 6. 2008

maya...

(...) Skvělá knížka, která svým způsobem popisuje Japonskou společnost:) hodně jsem si z ní vzala,autorka má zajímavé myšlenky..:)

Šimon Slavík, Praha nehodnoceno
1. 3. 2008

Generační výpověď...

(...) Kaneharová napsala strhující novelku, která ukazuje nihilismus mladé generace, absurdní škatulkování se do určitých subkultur, kam se snažíme zapadnout za každou cenu - i kdyby nás to mělo stát kus vlastního těla. A tedy právě téma piercingu, tetování a sexu je tím nejlepším, jak příblížit tápání autorky v moderním světě, tuplem jedná-li se o hi-tech uspěchané Japonsko. Kdo ovšem nemá rád tyhle témata, bude zklamán. Jinak je kniha opravdu inteligentním, mrazivým a strhujícím odleskem reality.

suketa, Praha
23. 12. 2007

Ani jsem nedočetla...

(...) Tetování, piercing, submisivní sex - nic z toho mě neláká, proto jsem se s hrdinkou vůbec neztotožnila. Přečetla jsem asi první čtvrtinu knihy, ale protože to nebylo vůbec o ničem, khihu jsem odložila.

Reila17, Praha nehodnoceno
12. 8. 2007

Hadi a náušnice...

(...) Je to jedna z mála knih, která Vám nepřímo nastíní problematiku dnešní ztracené generace nejen v Japonsku. Je plná bezdůvodného nihilismu a nechuti k žití mladých lidí. Pokud si z toho neodnesete jenom sex, bolest a nechutnosti nebo hloupou kritiku slovní zásoby, pak jste pochopili smysl této knihy, i pár nešťastných mladých lidí, kteří nemohou naleznout své místo v tomto světě.

Dagmar Řehová, reno.rejnz@centrum.cz, Kopřivnice nehodnoceno
26. 6. 2007

Super počtení...

(...) Kniha mě nadchla svou tématikou, myslím, že je to opravdu skvěle popsáno, bylo to zajímavé i hrůzostrašné zároveň. Úplně jsem cítila bolest i za hrdinku románu. Není co dodat, hodnocení nepotřebuje jiný komentář, super kniha.

ASSid23, Deviant City
10. 6. 2007

…...

(...) Dostal jsem tuhle knihu jako doporuceni od kamose. A jsem zni nadseny. Nekdo tu hodnoti to jak je kniha psana, jak se opakuji jednotliva slova?! Ono to od reality neni tak vzdalene...kdyz se podivas na dnesni mladez tak se hodne opakuji jedny a ty stejny slova. Souhlasim stim ze kniha by mohla byt trosku silnejsi a nektery sceny vice propracovany do hlubky. Vice tam popisovat pocity. Rui je mozna pubertacka, chova se tak a je to logicke, kdyz jako barbina se dostane do naprosto noveho sveta, ktery ji driv nerikal naprosto nic. Dalsi co mi vadi je obal knihy - trosku moc kýčovite. Rekl bych ze prevzit obal knihy z originalu by byl mnohem zajimavejsi: http://www.ucm.es/info/especulo/numero29/litjapo4.jpg nebo alespon takhle: http://i26.photobucket.com/albums/c114/vreetaria/DSCF0017.jpg

icelandboy(at)centrum.cz, Praha nehodnoceno
23. 4. 2007

po dlouhé době…...

(...) knížka, která mě dostala na kolena. Přečtěno za hodinu, doslova jedním dechem. Hodně syrová záležitost, bez jakýchkoliv příkras.

Anonym nehodnoceno
21. 2. 2007

!! …. !!!...

(...) Tahle novela mě jednoduše dostala ... fakt zajímavý

Anonym nehodnoceno
8. 12. 2006

Jednoduchá ubohost!...

(...) Rui působí jako puberťačka, která vůbec nemá páru o nějakých citech, jediné co zvládá je sex, který se s malým úspěchem snaží popisovat.. Jednou spí se svým 'přítelem', pak s jeho kamarádem. Jediné starosti jaké má jsou tetování, piercingy a snaha proříznout - zohizdit si jazyk. Kniha nepojednává prakticky o ničem, je psána velmi jednoduše, používané slova se často opakují a dle mého je slovní zásoba autorky značně omezená..

Assholegirl, Brno nehodnoceno
31. 10. 2006

Yeaah...

(...) mě bodymodifikace těla zajimají, takže tato knížka mě bavila, ale celkově příběh byl o ničem, ale perfektní detaily a tak, věřím ale že kdyby byla tlustší, tak se do ní víc vejde tudíž by celý příběh byl zajimavější, ve škole sem to přečetla za jeden den o přestávkách no dobře a i v některých hodinách..:)

Liška, nehodnoceno
8. 10. 2006

Je to síla...

(...) Takové brutální čtivo jsem dlouho nečetla.Skutečně dobře napsaná.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné