Čarodějka z Portobella

rok vydání – 2007
Doporučená cena je 248 Kč

Paulo Coelho přináší v Čarodějce z Portobella fascinující a dramatickou zápletku, v níž čtenář odhalí dlouhou tradici, založenou na ženské síle a na lásce.
Athéna má v sobě přirozený dar. Tato adoptivní dcera Libanonky a zámožného podnikatele z Bejrútu přesídlí s rodinou do Londýna krátce poté, co v její zemi vypukne válka. Na univerzitě se seznámí s mužem, který se stane otcem jejího syna, ale potíže, jimž dívka čelí, vedou k rychlému rozpadu jejich manželství. Jako matka nemůže nemyslet na ženu, která jí dala život, a aby pochopila, jak ji mohla po narození opustit, vydává se tuto svou biologickou matku hledat do Rumunska. Cesta však nás nikdy nezavede jen tam, kam jsme zamýšleli jít, a to, co Athéna na této cestě odhalí, změní navždy její život i životy lidí kolem ní.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072038749
ISBN 978-80-7203-874-9
Počet stran 264
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13,5cm x 20,5cm
Vydání 2007 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (2x)

Názory
čtenářů

Adéla
31. 7. 2012

Vynikající kniha...

(...) Knihu mohu jen doporučit, čte se jedním dechem.

Aneta, nehodnoceno
18. 1. 2008

Žádný propadák...

(...) Právě mám knížku Čarodějka z Portobella rozečtenou a vždycky se těším, až budu pokračovat dál. Zatím se mi líbí, člověk na hodně věcí přijde, až když je pozdě.

Katka, Brno nehodnoceno
5. 1. 2008

Zajímavé:-)...

(...) Ze začátku jsem ji chtěla odložit, protože jsem si říkala, tohle přece není Coelho, ale pak jsem si zvykla a bylo mi líto, když knížka skončila. Je strhující, vtáhne dokonale do děje a člověk si nepřipadá tak bezmocný, když vidí, že bezmocní jsou i všichni okolo.

Lenka, Brno nehodnoceno
25. 9. 2007

Urcite jsou i lepsi...

(...) Ne že by knižka nebyla zajímavá, ale nemůžu si pomoct, tak trošíčku jsem se při čtení nudila..

Sára, Brno nehodnoceno
1. 8. 2007

Athéna ne, ale pan Coelho,...

(...) to on je ten úžasný čaroděj, to on má tu ohromující sílu, že při čtení jeho knih máme slzy v očích, prožíváme v nich svůj osud znovu a znovu a nestačíme se divit, jak dokáže pojmenovat všechny možné lidské pocity, trápení, lásku i hříchy. Poznáváme sami sebe, nacházíme odpověď na naše nevyřčené otázky, a taky trpíme. Trpíme, protože láska je většinou nesmírně bolestivá.

Anonym nehodnoceno
25. 7. 2007

Čarodějka z Portobella mě příjemně překvapila...

(...) Právě jsem dočetla další román P. Coelha. Doporučuji. Jsou zde věci, které rozhodně stojí za zamyšlení.

Věra, Praha nehodnoceno
16. 5. 2007

Děkuji...

(...) Autorova schopnost vtáhnout čtenáře do příběhu, jehož hmatatelná či tušená podobnost naší životní pouti není náhodná, je obdivuhodná. Děkuji, pane Paulo Coelho.

Tomáš K., Praha
21. 3. 2007

Čarodějka otevírá brány...

(...) Coelhovu Čarodějku jsem už přečetl v portugalštině, ale přesto se nemohu dočkat, až si ji koupím česky (už jenom abych ohodnotil práci překladatelky). Athénin příběh je strhující a příběhy lidí, které na své pouti potkala neméně inspirativní. Ženy jsou rozporuplné osobnosti a pokud nějaký autor dokáže jejich příběh napsat tak srozumitelně jako Coelho, má můj veškerý obdiv.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné