Zlatý kompas (verze s obálkou pro děti)

Jeho temné esence I.

rok vydání – 2007
Doporučená cena je 279 Kč

První díl rozsáhlé románové fantasy trilogie. V paralelním světě podobném tomu našemu žije dvanáctiletá Lyra. V jejím světě má každý člověk daemona, který ho provází po celý život a je jakýmsi vnějším zpodobněním jeho povahy, a žijí tu i jiné podivuhodné bytosti, například mluvící medvědí kyrysníci nebo půvabné divoženky létající na borových větvích. Lyra s jejich pomocí putuje daleko na sever, aby zachránila svého kamaráda Rogera a další děti, které unesli obávaní Vrahouni. Na cestě ji provází aletheometr, přístroj podobný zlatému kompasu, který tomu, kdo s ním umí zacházet, odpoví na každou otázku.

Bibliografické údaje

EAN 9788072038862
ISBN 978-80-7203-886-2
Počet stran 420
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2007 (2. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

Barbora, Neratovice nehodnoceno
18. 4. 2010

Nejlepší kniha, co jsem kdy četla!...

(...) Odvážím se tvrdit, že jsem velmi náročná čtenářka žánru fantasy a poznám dobré fantasy od předimenzovaného propadáku. Trilogie Jeho temné esence mě uchvátila. Takový pocit jsem zatím u jiné knížky nepocítila. Líbí se mi nápad s daemony, prolínání světů, nnáboženský podtext a samozřejmě jazyk i postavy. Obzvlášť skvělá mi přijde postava paní Coultrové. :) Rozhodně všem doporučuji.

Anonym nehodnoceno
5. 1. 2010

Vynikající čtení...

(...) Kniha Zlatý kompas je nádherná. Celou dobu na vás působí mráz zima, prostě se do toho zažerete jako byste tam byli. Líbí se mi nápad s deamony.

Anonym nehodnoceno
16. 2. 2009

Jeho temné esence...

(...) Jeho temné esence je moc zajimavá trilogie. Já sama už všechny tři díly přečetla, nebudu skrývat že z konce jsem byla trochu smutná. Líbila se mi v té knížce spousta věcí, obzvlášť ten nápad s daemony. Jeho temné essence už přede mnou četla má starší sestra když byla před deseti lety těhotná a řekla že by si Jeho temné esence přečetla znovu. a já s ní!:))

Jitka, Praha nehodnoceno
15. 8. 2007

Severní světlo...

(...) Obávám se,že recenzenti měli pravdu,(mám i anglickou verzi), v kvalitě překladu. Vyskytují se tu výrazy jako 'nápis románským písmem'... možná by se vyplatila trochu pečlivější redaktorská práce, nicméně myslím,že knihu přečte celá naše rodina a někteří naši přátelé opravdu s potěšením. Příběh dobře graduje ,není to prvoplánové čtení, které Vám jasně říká, co si o věci myslet, a ikdyž je to kniha pro děti, svoji polohu si v něm najdou i dospělí.Příjemné prázdninové čtení i pro nečtenáře fantasy literatury.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné