Drak Jeho Veličenstva

Temeraire 1.

rok vydání – 2007
Doporučená cena je 289 Kč

První díl fantasy cyklu, jehož děj je zasazen do období napoleonských válek. Líčí, jak loď anglického krále zajme francouzskou fregatu a uchvátí její cenný náklad, nevylíhlé dračí vejce. Osud kapitána Willa Laurence v tu chvíli nabere nový směr: stane se letcem a opatrovníkem vylíhlého draka pojmenovaného Temeraire. Mezi oběma se vyvine skutečné přátelství na život a na smrt. Draci totiž nejenže mluví jako lidé, ale stejně jako oni vládnou rozumem. Temerairova ušlechtilá povaha a rozum mu pomáhají čelit úskalím nejen v boji, ale především při překonávání překážek, které se jemu i jeho pánovi staví do cesty.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072039043
ISBN 978-80-7203-904-3
Počet stran 278
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16cm x 24cm
Vydání 2007 (1. vydání)
Nakladatel Triton, Argo

Celkové hodnocení

5 (2x)

Názory
čtenářů

Anonym
19. 1. 2020

Úžasná! Tuhle knihu...

(...) Úžasná! Tuhle knihu si musí přečíst každý, kdo má rád draky!

Critical, Český Těšín nehodnoceno
4. 3. 2010

Skvělé...

(...) Naprosto skvělá kniha která mě natchla už po 4 řádcích... pro milovníky draků to nej,už jsem přečetl všecky díly a chci číst dal snad naomi noviková napíše alespoň 10 dílů,nikdy nebudu mít dost Doporucují!!!

Markéta,11let, Chomutov nehodnoceno
14. 12. 2009

Jse sice malá ale tohle je úžasná kniha!!!...

(...) Já jsem sice malá, ale tyto knihy jsou úžasné! Dnes je 14.12.2009 a já tuto edici čtu asi od 4.11.2009 a už čtu 3.díl!!!Tato kniha je prostě nejlepší kniha!!Už jsem u konce a proto už se nedočkavě třesu na 4.díl!!Všem ji doporučuji!!

Filip Langr, Praha nehodnoceno
7. 8. 2008

Neuvěřitelné…....

(...) Když jsem začal číst Draka Jeho Veličenstva moc mě nenadchl. Byl pro mě nezáživný a málo fantastický. Odložil jsem ji a po asi měsíci se k ní z nouze (nemam co číst) vrátil. A nadchla mě! Vřele doporučuji všem příznivcům draků. Nyní čtu Nefritový trůn, který je také úžasný. Jen by mohli trochu zrychlit s tím překladem! V Angličtině už je pátý díl u nás ještě není ani třetí....

Jiří Mačák, Tlumačov nehodnoceno
10. 6. 2008

Skvělé,doporučuji!...

(...) Když jsem dostal knihu Temeraire a zjistil že děj se odehrává v době napoleonských válek,odložil jsem ji.Jakmile jsem však neměl co číst,ze zvědavosti jsem ji vytáhl a po prvních dvou řádcích se mi zalíbila tak,že teď ji čtu už po osmé!

Ondra, Orlová nehodnoceno
23. 3. 2008

Vřele doporučuji!!!...

(...) Když jsem rozbalil na Vánoce balík s knihou Temeraire, zprvu jsem byl trochu napjatý. O Drakovi jeho veličenstva jsem se původně dozvěděl z Pevnosti. Po přečtení pár kapitol mi bylo jasné, že moje knihovnička se rozroste o několik dalších svazků pokračování této série. Dle mého soudu je kniha naprosto úžasná, místy napínavá, místy uvolněná, prostě úchvatná. Obratem jsem si koupil druhý díl a nedočkavě vyčkávám na Válku o černý prach...

Josse; cernik.007@seznam.cz, Ostrava city nehodnoceno
25. 11. 2007

Je skvělá!!!...

(...) Naprosto fascinujcí, konečně někdo, kdo se odtrhl od stereotipu fantazi draků ,možná to je tím, že je víc poličtila kdo ví. Jo a toho filmu se trochu ,bojim jestli to dopadne jak Eragon ,kde jsem mněl pocit že scénář psali podle referátu tak z 3 třídy.... kde z knihy použili snad jen názvy a postavy

René, Lipčice nehodnoceno
8. 7. 2007

Událost ve světě fantasy...

(...) Noviková je fenomén, jaký se hned tak nevidí. Milovat Jane Austenovou, vystudovat informatiku, programovat počítačové hry a pak se všeho vzdát a vrhnout se na psaní fantasy je vskutku neobvyklý vývoj. Pro nás, čtenáře to ale bylo jednoznačně ku prospěchu věci. Svět fantasy literatury dostal Temeraira, draka, od kterého by se i leckterý člověk měl co učit a jehož dobrodružství jsem bez dechu dočítala dlouho do noci. Není divu, že je Jackson chce zfilmovat, ale nezbývá než doufat, že filmové plátno bude Temerairovi svědčit alespoň tolik jako knižní papír.

Tomáš Nejedlý,
7. 7. 2007

Dostalo mě.....

(...) Když už si by si člověk skoro začal myslet, že další variace dračí fantasy není možná, přijde si Noviková s Temerairem a dokáže, že jsem se hluboce mýlil. Jak drak Temeraire, tak kapitán Laurrence mi přirostli k srdci a dokonce jsem sám sebe (!) chvílemi s udivením sledoval, jak v křesle nadskakuji smíchy.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné