Psychologie budoucnosti

Poznatky a poučení z moderního výzkumu vědomí

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 448 Kč

Tento čtenářsky přístupný a ucelený přehled díla Stanislava Grofa, jednoho ze zakladatelů transpersonální psychologie, byl sestaven se záměrem, aby se s jeho prací mohla seznámit i širší veřejnost. Tato zcela nová kniha nejenže sumarizuje jeho profesní dráhu a předchozí díla, ale také potvrzuje Grofův neocenitelný přínos pro moderní psychiatrii a psychologii, zejména jeho ústřední pojetí holotropního zážitku, v němž slovo holotropní znamená „směřující k celistvosti“. Grof neustále poukazuje, že stávající základní předpoklady a hypotézy současné psychologie a psychiatrie si žádají radikální revizi, která se zakládá na intenzivním a systematickém zkoumání holotropních zážitků. Předkládá názor, že radikální vnitřní transformace lidstva a jeho pozvednutí na vyšší úroveň vědomí může být naší jedinou šancí do budoucna.

Bibliografické údaje

EAN 9788025713105
ISBN 978-80-257-1310-5
Počet stran 392
Jazyk česky
Vazba brožovaná
Produkt kniha
Rozměry 16cm x 23cm
Vydání 2014 (2. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Monika Langerová
17. 5. 2017

Děkuji za tuto knihu i všechny ostatní, které napsal tento …...

(...) Děkuji za tuto knihu i všechny ostatní, které napsal tento obdivuhodný člověk. Moc pomohly naší rodině zvládnout tzv. psychospirituální krizi našeho syna. Tyto poznatky a informace by se měli co nejvíce šířit, aby jedinci v tzv. psychospirituálních krizích, kterých stále přibývá nekončili s nálepkou psychicky nemocných pacientů v psychiatrických léčebnách. Velký obdiv a respekt k tomuto člověku. Děkuji.

Ivo Zabloudil, nehodnoceno
29. 3. 2008

zajímavé...

(...) Pěkná, ucelená kniha nových poznatků z oblasti psychologie a vědomí.. škoda, že opět nevyšla také kniha Kosmická hra, která je rovněž velmi povedeným dílem..

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné