O rodičích a dětech

rok vydání – 2008
Doporučená cena je 258 Kč

Třetí próza Emila Hakla líčí setkání dvaačtyřicetiletého Jana Beneše s otcem. Zaznamenává jejich vzájemný rozhovor, který se odehrává během jednoho odpoledne a večera.
Kniha obdržela cenu Magnesia Litera v kategorii próza.

Bibliografické údaje

EAN 9788072039869
ISBN 978-80-7203-986-9
Počet stran 136
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13cm x 20cm
Vydání 2008 (3. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Kvasnička Martin
7. 3. 2016

O rodičích a dětech...

(...) Na procházce se toho dá zažít mnoho. Když je vám čtyřicet a jste na ní se svým o třicet let starším otcem a oba máte rádi opravdový život, nebojíte se mluvit upřímně a k tomu všemu ještě znáte nekonečnou spoustu historek, tak máte možnost strávit opravdu výjimečný den. Otec a syn si takto místo diskuze spíše vyměňují příběhy, odhalují na nich vlastní já, své životy. A protože k sobě cítí důvěru, tak vytahují i staré křivdy, které jsou s odstupem času předkládány k vysvětlení s možností dokreslit léty možná pokřivený obraz a obhájit vlastní chování.
Děj plynu tiše, poklidně a přeci se ani na vteřinu nenudíte.

gita, praha nehodnoceno
30. 1. 2011

Kdo to nezažil NEPOCHOPÍ...

(...) Asi se kniha zatím nedostala do ruky potřebným ;-) Já to vidím jako BRILANTNÍ VYSTIŽENÍ mého celoživotního konfliktu s tátou (mně je 50 a tátovi 82).

Lenka, České Velenice nehodnoceno
29. 7. 2008

Docela vtipné...

(...) Kniha je vlastně jedním dlouhým dialogem otce a syna. Role jsou pevně rozdělené, otec malinko moralizuje, syn se kvůli tomu čílí. Historky jsou docela vtipné, ale to je vše. Přečtu, odložím a už se ke knize nevrátím.

Praha nehodnoceno
27. 2. 2008

o rodicich a detech...

(...) kniha je vlastne jednim dlouhym rozhovorem mezi otcem a synem; rozhovor plyne prijemne, jedna vtipna historka strida druhou, jedna zivotni situace navazuje na dalsi. v prubehu textu si ctenar muze uzit nenarocne filozofovani a moralizovani, a precist si radu vtipnych postrehu a dialogu. a pak doctete (a doctete brzo, nejedna se o zadnou bichli) a...? A nic vic. Knizka pro me byla prijemnym zpestrenim jednoho odpoledne a vecera, ale nekde tam to skoncilo. Historky jsou rozhodne zabavne natolik, aby udrzely vasi pozornost behem cteni, ale ne vic nez to. Samozrejme, uz to, ze O rodicich a detech obsahuje dobre odvypravene, zajimave historky, stavi tuhle knizku nekam na spici soucasne ceske beletrie. To ale spis svedci o kvalite soucasne ceske beletrie, nez o vyjimecnych kvalitach tehle knihy.

sedoka, nehodnoceno
13. 9. 2003

já to četl...

(...) a kniha se mi líbila. jde o jemné vyprávění otce a syna, které vás strhne na celé dopoledne

sedoka, nehodnoceno
13. 9. 2003

já to četl...

(...) a kniha se mi líbila. jde o jemné vyprávění otce a syna, které vás strhne na celé dopoledne

mirek vodrážka, brno nehodnoceno
26. 5. 2003

jojo...

(...) sice sem to nečet, ale mám pocit, že emil je fakt vypravěč par excellence, ať si kdo chce co chce říká, prostě to má v paži

mirek vodrážka, brno nehodnoceno
26. 5. 2003

jojo...

(...) sice sem to nečet, ale mám pocit, že emil je fakt vypravěč par excellence, ať si kdo chce co chce říká, prostě to má v paži

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné