Vejce a já

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 178 Kč

Slavný autobiografický román popisuje se značným odlehčením život na slepičí farmě, kterou s manželem Bobem založili a zvelebili - v civilizací nedotčeném, panenském koutě severozápadní Ameriky. Život v primitivních podmínkách a s nelaskavým manželem nebyl pro ženu zvyklou na město uspokojivý.
Kniha je odrazem prvního manželství americké spisovatelky, která své nepříliš šťastné manželství na zapadlém venkově zažehnávala tím, že o něm s humorem psala. Kniha se po svém vydání v roce 1945 stala okamžitým bestsellerem a brzy byla přeložena do většiny světových jazyků. Sarkasmus autorky se trefil do všeobecné nálady panující těsně po válce. Autorka i její rodina si zažila období slávy, pozornosti médií a značně si polepšila finančně. Stojí také na počátku tzv. ženské literatury.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025711286
Počet stran 260
Jazyk česky
Produkt kniha
Vydání 2014 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

Jaroslava Uchytilová, Brno nehodnoceno
9. 11. 2008

Vejce a já...

(...) Tato kniha mne tak okouzlila,že ji považuji za svou nejcennější.V průběhu života jsem ji přečetla několikrát a také ji půjčuji těm nejbližším.Neustále obdivuji její zvláštní humor a odvahu,se kterou řeší problémy.Ráda bych to v krajních životních situacích dokázala následovat a občas se mi to podaří.Byla to obdivuhodná žena.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné