Jatka č.5

rok vydání – 2008
Doporučená cena je 228 Kč

Jedno z nejoriginálnějších protiválečných literárních děl všech dob vypráví příběh mladého Američana s německými kořeny, který se za druhé světové války dostal do německého zajetí a přežil fatální bombardování Drážďan, aby se v pozdějším věku dožil situace, kdy přestne být vázán současností a dokáže se přesouvat v čase, což mu není až tak moc platné, neboť ho unesou mimozemšťané a vystaví ho ve své zoo jako exponát člověka dvacátého století.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025700044
ISBN 978-80-257-000-44
Počet stran 185
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14cm x 21cm
Vydání 2008 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

1 (1x)

Názory
čtenářů

Forn
30. 9. 2013

Nuda, ujeta nuda...

(...) Kniha je zhmotneni nudy. Precist - ano, docetl jsem to. Ano, to co o ni pisou je asi pravda - je ironicka, silena, ujeta. Asi mela v ctenari vzbudit nejakou protivalecnou naladu. Ja ji tam nenasel. Myslim, ze musite hulit marijanku, aby vas tato kniha nejak oslovila.
Pro ctenare opravdove literatury bolest od pocatku do konce. Radeji si prectete Vojnu a Mir, nebo z novejsi literatury Laskave Bohyne od Littela.
Pro ctenare scifi radeji Valku stareho muze, nebo Marinaky od ceskeho autora.

Tohle nechte lidem, co se rochni v letech, co jsou davno pryc a ziji v tom duchu doby - vy se do nej nevracejte. A nebo si dejte dva tri jointy, pak vam to mozna prijde dobry.

Vojtěch Vondra, Praha nehodnoceno
11. 10. 2009

Must read!...

(...) S knížkama jsem náladový a trvá mi tak pět deset stran než chytnu tempo a vrhnu se do knížky. U Slaughterhouse Five (četl jsem to v angličtině přece) mi to trvalo tak stránku jednu. Vonnegut vypráví poutavě, vážně i vtipně. Ironie těch nejděsivějších momentů, které jsou přitom úplně k smíchu je úplně absurdní. Chápu, proč se o této knížce říká, že je to jedna z nejlepších protiválečných knih. Po každé stránce ve vás sílí přesvědčení, že je to všechno zbytečné, nelogické a šílené.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné