Malý vetřelec

rok vydání – 2010
Doporučená cena je 398 Kč

Po dvou románech z viktoriánské Anglie: Zlodějce a Špičkou jazyka, se současná nejúspěšnější britská spisovatelka kvalitní beletrie představí v jiné době, jiném prostředí i jiném druhu vztahů. Malý vetřelec je zasazený do doby po druhé světové válce, na anglický venkov - do dříve opulentního, nyní chátrajícího sídla, a jeho středobodem je tentokrát heterosexuální vztah. Sídlo je přes dvě stě let domovem zámožné rodiny Ayresových: syn Roddy, který se vrátil z války, se pokouší v rychle se měnící době majetek spravovat, jeho matka usiluje o zachování dekoru, obyčejů a starého pořádku a jeho sestra Caroline, která se vůbec nehodí do role příslušnice vyšší třídy, na sebe bere úkoly, jež dříve plnilo početné služebnictvo, a v holinkách pracuje na zahradě. Do rodiny zcela zásadně zasáhne lékař z blízkého městečka, dr. Faraday, který jako chudý kluk kdysi dům navštívil při jakési dobročinné akci pro chudinu. Celý román má svoji druhou, velice temnou stránku, díky které se zatím poslední román Watersové může směle řadit mezi nejlepší díla duchařské literatury.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025702819
ISBN 978-80-257-0281-9
Počet stran 512
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2010 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

kacaba
7. 4. 2017

Má oblíbená autorka, oblíbené prostředí a neobvyklý příběh – …...

(...) Má oblíbená autorka, oblíbené prostředí a neobvyklý příběh - co si přát víc. Duchařskou linku netřeba vnímat jako pointu příběhu (popravdě její vývoj i zakončení jsou docela předvídatelné) - ale spíš jako předpoklad pro to, aby se postavy dostávaly do hodně neobvyklých a těžko logicky pochopitelných situací. Přičemž Sarah Watersová umí napsat postavy velmi živoucí a uvěřitelné, s kterými se čtenář snadno spřátelí. A jednání takových postav, jejich vývoj a proměna vztahů mezi nimi mi přinášely větší zdroj napětí než existence nadpřirozeného elementu. To byl spíš jen takový zajímavý bonus.

Tinka, Praha nehodnoceno
20. 4. 2011

Fajn počtení...

(...) Tuto knihu jsem četla jako první ze třech. Naprosto mě nadchla. V obchodě jsem ji koupila čistě podle vzhledu obálky a risk se vyplatil. Děj měl svoje tajemno a některé pasáže se četly jedním dechem. Ostatní dvě knihy Zlodějka a Špičkou jazyka už pro mě byly jiné, možná mi nepasovala doba, kdy se odehrávají.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné