Ruka Fátimy

rok vydání – 2010
Doporučená cena je 398 Kč

Ve svém druhém románu nás autor světového bestselleru Katedrála moře zavádí do vzkvétající Córdoby druhé poloviny 16. století. Mladý Hernando, syn Maurky a křesťanského kněze, zavrhovaný křesťany i muslimy, se přidává k povstání ponižovaných Maurů. Poznává krutost obou bojujících stran, ale také potkává svou životní lásku, statečnou Fátimu. Po porážce povstalců je nucen žít v Córdobě, kde vzdor každodenním útrapám usiluje o to, aby kultura a náboženství poražených získaly zpět svou důstojnost i úlohu, která jim právem náleží. V románu vycházejícím čtyři sta let po vyhnání muslimů ze Španělska najde čtenář vše, co ho zaujalo už v Katedrále moře - historickou věrnost, příběh vášnivé lásky a nenávisti, ztracené iluze i naděje, které dávají životu smysl a vedou člověka vstříc dobrodružství.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025702888
ISBN 978-80-257-0288-8
Počet stran 680
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16,7cm x 23,7cm
Vydání 2010 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

Romana, nehodnoceno
15. 11. 2010

Ani mě Fátima nenadchla...

(...) Souhlasím s Janem. Příběh je místy rozvleklý, bitvy nekonečné a občas mi nesedlo, jak moc fanatičtí hlavní hrdinové jsou. Ale prostředí je opravdu dobře popsáno, fakta jsou zajímavá.

Jan, nehodnoceno
11. 10. 2010

Fatima me nenadchla...

(...) Po přečtení Katedrály moře jsem se hodně těšil na další autorův počin, dočkal jsem se. Ruka Fátimy je hodně podobná a hodně jiná. Podobnost je v úchvatně barvitém popisu prostředí, lidí a situací ve středověkém Španělsku. Příběh je taky velmi zajímavý a poutavý. Jedinou výtku a to zásadní mám k někdy zbytečným a zdlouhavým pasážím knihy, prostě jsem se někdy nudil.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné