Napořád

Nesmrtelní 1. díl

rok vydání – 2010
Doporučená cena je 269 Kč

První díl nové knižní řady Nesmrtelní ocení především čtenáři Stephenie Meyerové a její série Stmívání. Sedmnáctiletou Ever trápí po automobilové nehodě, při které zahynuli její rodiče, mladší sestra a pes, pocit viny za to, že jako jediná přežila. Navíc se z ní po nehodě stala jasnovidka, slyší myšlenky jiných lidí a vidí jejich auru. Cizí myšlenky na ni dotírají na každém kroku, a proto se Ever stále víc uzavírá před světem. Okolní hlasy se snaží přehlušit muzikou burácející ze sluchátek, která skoro nesundává z uší. Všechno se ale změní, když potká Damena, který jediný dokáže zklidnit její mysl a ztišit hluk v její hlavě. Ani on není jako ostatní smrtelníci, jeho svět plný tajemství a zázraků Ever neobyčejně přitahuje, zároveň v ní však vyvolává znepokojivé otázky…
Kniha se záhy po vydání probojovala mezi nejprodávanější knihy v USA, mimo jiné se vyhoupla na nejvyšší příčku žebříčku New York Times Bestsellers. Překladová práva byla prodána do 34 zemí světa.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025703199
ISBN 978-80-257-0319-9
Počet stran 270
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 20,7cm
Vydání 2010 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

2 (1x)

Názory
čtenářů

Anonym nehodnoceno
7. 7. 2011

AK...

(...) Souhlasím, velmi pěkný příběh, určitě si počkám na další díly :-)

Lenka, nehodnoceno
3. 6. 2011

…...

(...) V dnešní době je velice těžké napsat pěknou knihu s lovestory jelikož jí každý bude srovnávat se stmíváním ale pokud já vím tak stmívání je také okopírováno tak co řešit...:D

Sonička, nehodnoceno
2. 3. 2011

Krásné :-)...

(...) Mě se tenhle příběh opravdu moc líbil :-) Podobnost se stmíváním je velká, ale spíše v tom, že hrdinka si také připadá málocená a odtržená od společnosti.

Martina, jihlava nehodnoceno
27. 2. 2011

zklamání...

(...) Souhlasím, se stmívaním to nemá nic společného, trochu mě zklamala, že tam nejsou upíři, myslela jsem, že tam budou.

Nessie, ČR nehodnoceno
26. 2. 2011

Zajímavá...

(...) Tato knížka není špatná a velice dobře se čte a určitě se nedá srovnávat z jinými knížkami. Je to úplně něco jiného než Stmívání, i když podobnost se tam najde, to se nezapře. A přečetla jsem oba dva české díly, které ted vyšly s nadšením. Každý bude mít na to jiný názor. A mě osobně se líbila, ale určité výhrady k tomu mám.

Mija, nehodnoceno
11. 2. 2011

?...

(...) No já teda nevím, je to docela podobné Pravé krvi teda aspoň hlavní postava a podle mě teda tahle kniha za moc nestála. Je jasné že každý má rád jiné žánry knih atd...Ale tahle kniha je podle mě nic moc.

Mája, nehodnoceno
25. 1. 2011

Překvapila...

(...) Je perfektní, za dva dny jsem neměla co číst, překvapila mě v dobrém slova smyslu. Okopírované?? Nesmysl - je to skoro úplně o něčem jiném, vůbec se neobjevují upíři nebo něco podobného, ale něco to do sebe má se Stmíváním. Prostě doporučuji.

Elle, Česká Lípa nehodnoceno
22. 1. 2011

Napořád – okopírovaná? hrůza?...

(...) Na této knize se mi zalíbil děj, a protože jsme veliký fanoušek knih Stmívání, řekla jsem si, že se podívám na něčí názor a uvidím. Na různých stránkách psali lidé, že se jim kniha moc líbila, jenže když jsem se podívala na komentáře tady a našla dva, které jasně říkaly, že je kniha velice nepovedená, tak jsem nevěděla, jestli to má cenu číst. Nakonec jsem si řekla, že si knihu přečtu a udělám si vlastní názor. Sice kniha se Stmíváním nemá asi vůbec nic společného a možná jsem i ráda, že nemá. Protože přiznejme si, že číst knihy pořád o tom samém nebo aspoň moc podobné, není nakonec zas taková zábava. I když se přiznám, že někdy si taky ráda přečtu i knihy, které se jiným podobají, ale pořád radši objevuji příběhy nové a neokoukané. Kniha rozhodně není okopírovaná a styl psaní je velice dobrý. Kdyby nebyl rozhodně bych se s knihou trápila dlouho, ale já se od ní nedokázala odtrhnout a zvládla jsem jí přečíst za den. Jediné co si mi na knize nelíbí je obálka, která je opravdu děsná v originálu je opravdu hezčí. Snad druhý díl bude mít lepší. A druhou knihu i první si určitě pořídím do své knihovničky :)).

elle, ČR nehodnoceno
21. 1. 2011

hruza...

(...) Horší knihu jsem vživotě nečetla, lituji že sem ji koupila. Se Stmíváním to nemá vůbec nic společnéo !

Lucka, Praha nehodnoceno
19. 1. 2011

překvapení...

(...) Knihu jsem si koupila a začala číst včera a musím říct, že se mi líbí. Prvotní zklamání ze stylu psaní, který mi moc nesedí, vystřídalo nadšení, že jsem, navzdory (pro mě) odpudivému obalu, polevila a peníze do této četby investovala. Srovnávání se Stmíváním bych se vyhla, je to jako házet jabka a hrušky do jednoho pytle, ale rozhodně je to (oboje) příjemné čtení. Chápu, že tak jako někdo má rád jako přílohu k masu dušenou mrkev, jiný upřednostňuje knedlíky, tak budou různorodé názory na tuto knihu. Co se týká mě, můžu jí vřele doporučit všem těm, kteří mají tento žánr rádi. Nezklamala mě.

rakla, nehodnoceno
3. 1. 2011

skvělé...

(...) Mě tato kniha teda nadchla, už se nemůžu dočkat pokračování.

Anonym nehodnoceno
27. 12. 2010

Výborné...

(...) Tato kniha je perfektní, je to zase trochu něco jiného a rozhodně to neni nic okopírované, je prostě perfektní - doporučuji!!

Ferdinandová Karolina, Mladá Boleslav nehodnoceno
18. 12. 2010

Napořád – okopírovaná...

(...) Knížku jsem četla a docela dost mě zklamala.Se Stmíváním to nemá nic společného. Styl jakým je kniha napsaná se mi nelíbí. A příjde mi jako kdyby autor vzal True Blood ( Pravá krev ) a The Vampire Diaries ( upíří deníky ) smíchal to trochu pozměnil jména postav a název a máme tady napořád...

ella, nehodnoceno
1. 12. 2010

hruza...

(...) Taky nechápu co by tohle mohlo mít společného se stmíváním.......děj o ničem, zápletky slabé a nějaká romanti to se tak snad ani nedá nazvat. Tato knížka mě hodně sklama i styl jakým je napsaná je nic moc.

Malika, Praha
15. 11. 2010

Napořád – zklamání...

(...) Příliš nechápu srovnávání této knihy se Stmíváním ani její umístění v žebříčku New York Times Bestsellers. Chudý děj, unylé postavy, mezi nimiž nic nejiskří a jejichž slova jim neuvěříte, ani když se budete hodně snažit. Možná by téma vydalo na zajímavou povídku o 20-30 stranách, ale na knihu je to málo. Pokud srovnám tuto knihu s dalšími podobného žánru, bez váhání doporučuji sáhnout raději po tetralogii 'Stmívání' či po 'Mrazení' (doufám, že zde se vydání dalšího dílu také dočkáme).

Maija, Brno nehodnoceno
14. 10. 2010

Nejedná se o upíry …...

(...) Jenže je to malý detail ... tady se nejedná o upíry!

Nikola Dlugošová, Kynšperk nad Ohří nehodnoceno
2. 7. 2010

Noëlová Alyson napořád...

(...) Pokud je někdo čtenář této knihy, nebo na ni četl třeba jen recenzi, mohl si povšimnout že je to ten samý námět jako už v roce 2001 napsala Charlaine Harris, tudíž Pravá krev (True blood), kde je hlavní postava telepatka a uklidnit před myšlenkami jiných lidí jí může pomoc pouze upír Bill, kterému myšlenky číst neumí, tudíž mi to přijde jako kopírování knihy se změnami v textu.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné