rok vydání – 2011
Doporučená cena je 389 Kč

Autorovo dobrodružství, které mu převrátilo život na ruby, začalo na internetu. Dostal jako pracovní úkol dát dohromady knižní brožurku "balicích" strategií, které obíhají na internetu a těší se oblibě. Strauss, kterého vždy zajímal víc James Joyce než sex na jednu noc, se nicméně velmi profesionálně vrhl do "hry", přestal se načas stýkat se svými kamarády, na rady svých nových učitelů si oholil hlavu, přestal nosit brýle, nechal si vybělit zuby a drasticky změnil šatník. Prošel několik seminářů a "škol", vystřídal několik mistrů onoho umění a pod přezdívkou Style (protože se spisovateli prý nikdo nechce spát) začal mít nebývalé úspěchy s takovými ženami, o kterých by se mu před pár lety ani nezdálo. Hra vypráví o skutečných událostech, a přestože působí velmi humorně, domyslit ji do důsledků není pro lidský druh zrovna lichotivé.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072039050
ISBN 978-80-7203-905-0
Počet stran 472
Jazyk česky
Vazba brožovaná
Produkt kniha
Rozměry 16cm x 23cm
Vydání 2011 (2. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

Anonym nehodnoceno
10. 10. 2010

Parádní kniha...

(...) Tato kniha patří mezi ty povedené. Nejenom, že je napsaná velmi čtivým stylem, ale čtenář se může ledasčemu přiučit. Do děje často vtahuje konfrontacemi se známými osobnostmi, což knize dodává zajímavost.

jméno, e-mail apod., Praha, Brno, Kocourkov, ... nehodnoceno
27. 7. 2010

…...

(...) I když je kniha z 'dnešního úhlu pohledu' trochu jinde, mnohým započala skutečně revoluční cestu. A jiní se u ní alespoň pobaví. Co se týká překladu, pak pominu-li jednu hrubku a zprznění jmen či zkratek, je bohužel celkově ostudný. Nicméně alespoň je čtení přístupné i česky hovořícím a čtoucím.

Michal, Střední Čechy nehodnoceno
27. 11. 2008

Užitečnost knihy...

(...) Knihu jsem si koupil na doporučení kámoše a skutečně toho nelituji. Neil Strauss, chcete-li Style, se promění doslova 'from zero to hero' v oblasti balení žen. Už jsem slyšel i názory, že kniha je snůškou nesmyslů, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že metody, které Neil Strauss v knize popisuje, fungují tak z 70 % i v Česku. Problémem je jiná mentalita Američanů, ale přes tenhle problém se jde docela dobře přenést. Ale jestli si knihu kupujete s účelem, že po jejím přečtením se naučíte balit ženy, tak to Vás asi budu muset zklamat. Kniha je vlastně životopisem Neila Strausse s většími, či menšími odbočkami k balícím technikám - ty jsou většinou vysvětleny na příkladech, ale chybí ucelené uspořádání. Proto doporučuju po přečtení této knihy navázat knihou 'Mystery Method - The Venusian Arts Handbook' a kouknout se na některé z epizod americké reality show 'The Pick-up Artist' - oboje je bohužel pouze v AJ. Co se týká nepřesností u překladu Hry, tak to neni zas tak dramatický. Jsou tam nějaký chybky, ale že by vás to nějak zásadně ovlivnilo, tak to si myslim, že nehrozí. Je vidět, že překladatel nevěděl pořádně, co překládá, ale i tak si s tim poradil docela dobře (ono kritizovat je lehký, ale překládat něco o čem víte málo, je o něco těžší). Každopádně HRA je skvělou knihou, která má a bude dlouho mít čestný místo v mý knihovně, protože jí vděčim za hodně. Dřív jsem byl něco jako Neil Strauss na začátku knihy a teď mi komunikace s jakoukoliv holkou nedělá vůbec žádnej problém. Hra mě motivovala.

Spooky, Brno nehodnoceno
5. 8. 2008

Super kniha...

(...) Knihu som si kupil cielene. Cital som si nejake clanky a tam som narazil na autora. Zaujal ma, tak som si to kupil. Po precitany 2. casti som mal uz overene, ze to nie je iba kopa vymyslov, ale realita - fungujuca :), pretoze niektore taktiky pouzivam intuitivne. Postupy tam su naozaj pouzitelne a funguju. Citatel = mozny pouzivatel vsak musi byt sam dostatocne kreativny. Knihu doporucujem precitat kazdemu. Skratky su prelozene fakt divne a original je original. Niektore vety sa citaju zle, lebo stale citite, ze to ma byt inak prelozene, ale da sa to prezit. Hodne zdaru pri zvadzani.

Překladatel, nehodnoceno
11. 2. 2008

Nechápavý překladatel?...

(...) Rád bych věděl, co to bylo za pointy, které překladatel 'občas nepochopil'. Strávil jsem s knihou mnoho času a mohu anonymního pisatele ujistit, že podobný veřejný 'odstřel' bez vysvětlení zamrzí o to víc. Posouzení zřejmě nechme na tom, kdo umí číst v angličtině i jiné knihy, než ty ''jednoduché''. Mých pět hvězdiček tedy nepatří knize, ale autorovi předchozí recenze za to, že tak 'špatný překlad' přetrpěl.

Anonym nehodnoceno
7. 2. 2008

The Game...

(...) Kniha Perfektní, jedna z mála knih, které inspirují, poučí a přečtete je do týdne, přestože moc nečtete :-) Překlad ovšem špatný - Pokud umíte velmi dobře anglicky (kniha nepatří mezi 'jednoduché') doporučuji originál. Zejména přeložení zkratek je matoucí (AFC -> PFU, ...) a občas překladatel nepochopil pointu.

Anonym nehodnoceno
19. 12. 2007

vyborna kniha...

(...) Niektore vyrazy su sice divne prelozene, mohli radsej ostat v anglictine. Je tam aj kopec humoru a nie je to len o baleni bab, ale aj o dosledkoch, takze super.

Petr Netečný, nehodnoceno
15. 10. 2007

Dobrá, ale zbytečně užvaněná...

(...) Četl jsem pár knížek na toto téma. 'Hra' je zábavná, ale povrchní a nesnesitelně 'americká' a zkrátil bych ji na polovinu. Mnohem hlubší je 'Seduction' Roberta Greena, ale na její hlubokomyslná moudra bude mít málokdo chuť a čas, když se chce rychle dobrat toho, jak sbalit holku. Na našem trhu je už delší dobu Baránkova Jak sbalit ženu, na které mi je sympatické, že je česká, moc nefilozofuje, je dost vtipná a o sbalení ženské se tam dozvíte vše, co potřebujete. Na překlad Strausse jsem ale zvědavý.

Anonym nehodnoceno
14. 9. 2007

THE GAME...

(...) Knihu som si nič netušiac kúpil v anglickom orginále s tým, že si trošku precvičím cudzí jazyk. Chvíľu mi ležala na stole, lebo som jej čítanie bral tak trochu ako povinnosť. Keď som sa konečne odhodlal k tomu, že prelúskam aspoň prvú kapitolu, tak to začalo... Ešte NIJAKÁ kniha ma nepohltila sposobom, ako to dokázala THE GAME. Akonáhle vám začne úplne nekompromisne odhalovať pravekú podstatu nás- takzvane civilizovaných ľudí, budete sa smiať so zimovriavkami na chrbte. Pripraví vás o posledné zvyšky ideálov o mužoch a ženách a vaše ,,kúzlo' ktorým poväčša uspejete s opačným pohlavím oholí na dreň a vysvetlí vám ho algoritmom. Táto kniha mení život. Niesom si istý či k lepšiemu. Na prvých stránkach je popisované, ako jej najväčšia hviezda ukrutne trpí a má chuť vziať si život. Ak ste citlivé povahy a máte podobné sklony, vyhnite sa tejto knihe oblúkom. Myslím to vážne. Hodnotenie tejto knihy je 1 a 5 súčasne. Je napísaná excelentne a pravdepodobne neexistuje nijaká kniha vo vašej zbierke, ku ktorej by ste mohli TOTO porovnať. Ale nepodceňujte moje varovanie. Može vám rozprášiť posledné zvyšky pozitívneho vnímania ľudstva. Zamyslite sa, či o to stojíte.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné