Ostrov Sukkwan

rok vydání – 2011
Doporučená cena je 248 Kč

Otec se synem odjíždějí na opuštěný ostrov u aljašského pobřeží, aby na čas unikli civilizaci i složité rodinné situaci. V poklidné zátoce je čeká dřevěný srub, v lesích pobíhá spousta lovné zvěře, moře se hemží rybami. Vyrovnat se s vnějším nepohodlím a přežít nástrahy počasí nebude až takový problém, mnohem větší nebezpečí se skrývá v hlavách obou osadníků. Samota na oba doléhá nesnesitelnou tíhou a pobyt na ostrově se brzy mění v bitvu o duševní zdraví a posléze i o holý život.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025704967
ISBN 978-80-257-0496-7
Počet stran 162
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 12,5cm x 20,5cm
Vydání 2011 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (2x)

Názory
čtenářů

11karina
7. 2. 2013

Ostrov na Aljašce...

(...) Překvapivě dobrý příběh u nás zatím neznámého autora. Napínavý psychologický thriller. V knize najdete vše - děj se odehrává v drsné přírodě Aljašky, zdánlivě pohodové prázdninové dobrodružství se brzy mění v hrůzné drama. Dlouho jsem přemýšlela o psychologickém profilu hlavní postavy děje, vč. silného závěru knihy.

Ed Scapa
28. 3. 2012

Je to šílenost!!!...

(...) Jestli při čtení knížky Cesta od Cormaca McCarthyho jsem měl depresi, u čtení Ostrova Sukkwan jsem plakal ze spaní a lezl po zdi (jak mi ráno řekla manželka).
Kniha je to opravdu šílená, nic depresivnějšího jsem nečetl, avšak pořád na ten příběh musím myslet. David Vann se rozhodně nebojí jít až na literární krev. Není to pro každého!!! Slabým povahám nedoporučuji!!! David Vann se vypisuje ze svých traumat a čtenář prožívá jakýsi druh autopsychoanalýzy.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné