Oddanost podezřelého X

rok vydání – 2012
Doporučená cena je 298 Kč

Román Oddanost podezřelého X prozaika Keiga Higašina vypráví příběh Jasuko, která v sebeobraně zavraždila svého bývalého manžela. Všechny stopy se jí snaží pomoci zahladit soused Tecuja Išigami, geniální matematik, jenž je do ní bezmezně zamilován. K vyšetřování zločinu je však přizván profesor Manabu Jukawa, Išigamiho přítel ze studií. Jukawa, známý též pod přezdívkou Galileo, postupně odkrývá pravdu, a to navzdory přerušenému vyšetřování ze strany policie. Román získal několik japonských literárních cen včetně prestižní Naokiho ceny pro spisovatele populární literatury. MEDAILONEK SPISOVATELE: Keigo Higašino (nar. 1958) patří v současnosti k nejčtenějším japonským spisovatelům. Proslavil se hlavně příběhy žánru "mystery", v nichž se často dotýká i společenské problematiky. Původně pracoval jako technik ve firmě Denso, avšak po úspěchu svého prvního románu Po škole (Hókago, 1985) se začal ve svých 27 letech naplno věnovat tvůrčímu psaní. Mezi jeho neznámější romány patří díla Tajemství (Himicu, 1998), Bílá noc (Bjakujakó, 1999) nebo Oddanost podezřelého X (Jógiša X no kenšin, 2005), za který Higašino získal významnou Naokiho cenu, udělovanou spisovatelům populární literatury. Za svá díla obdržel i mnohá jiná ocenění a důkazem jeho oblíbenosti je rovněž fakt, že většina jeho románů a povídek se dočkala filmového nebo televizního zpracování.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025707432
ISBN 978-80-257-0743-2
Počet stran 284
Jazyk česky
Vazba brožovaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2012 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4,5 (2x)

Názory
čtenářů

22. 2. 2013

:)...

(...) Jedna z nejlepších detektivek, které jsem kdy četla. Žádný škvár a velkolepé scény...prosté ale o to silnější. Výborné!

Ondřej Trhoň
11. 2. 2013

Netradiční detektivka. A dobrá!...

(...) Skvělá kniha. Nejen velmi dobře napsaná detektivka, kde vraha víme na začátku, ale i velmi silná lovestory. Stručný, jednoduchý a vkusný styl, logická a technická dokonalost se prolínají s pořádnými emocemi a dobře prokreslenými postavami. Bravo.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné

Další knihy tvůrců titulu

Tento autor u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.