Na Věrnosti

rok vydání – 2012
Doporučená cena je 398 Kč

I ve svém třetím románu Tana Frenchová dokládá své mistrovství psychologické detektivky. Kniha "Na věrnosti" byla v roce 2010 zařazena mezi deset nejúspěšnějších titulů roku deníku The New York Times.

Život Franka Mackeyho změnil v devatenácti letech jediný rozhodující okamžik. Jeho dívka Rosie Dalyová, s kterou měli v úmyslu společně utéct do Londýna, nepřišla na smluvené místo srazu v uličce Na věrnosti.
Od té chvíle o ní Frank neslyšel.
Po dvaceti letech Frank stále žije v Dublinu a pracuje u policie na oddělení tajných operací. Se svou rodinou zpřetrhal veškeré vazby. Jednoho dne mu však zavolá sestra, že se našel Rosiin kufr…
Návrat do uliček dětství a dospívání vrhá Franka zpět do minulosti, vyvolává temné polozapomenuté vzpomínky, v jejichž spleti hledá stopy, aby rozluštil případ, který ovlivnil jeho celý dosavadní život.

"V celém životě záleží jen na pár okamžicích. Měl jsem kliku. Já totiž jednomu z těch svých okamžiků pohlédl přímo do tváře a poznal ho."

Vydání knihy podpořil fond Literature Ireland.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025705124
Počet stran 424
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16,5cm x 23,5cm
Vydání 2012 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (3x)

Názory
čtenářů

stepan
23. 11. 2012

stepan...

(...) Další skvělá kniha autorky. I když dosti psychologie, stále velmi čtivá, poutavá. Bohatý jazyk, krásný překlad..těším se na další :-)

Haky
30. 8. 2012

Kniha, kterou čtete jedním dechem…...

(...) Skvělá kniha, vtáhne Vás do děje a i když tušíte, kdo je vrah, pořád je ve vzduchu nějaké "ale".... Doporučuji! :)

Markéta Pálenská
16. 2. 2012

Skvělé...

(...) Stejně jako předcházející romány T.Frenchové prostě skvělé. Chytré, napínavé a také překvapivě vtipné. Výborný, živý překlad.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné