Záhir

rok vydání – 2005
Doporučená cena je 248 Kč

Nový román Paula Coelha. Známý spisovatel a válečná zpravodajka, oba úspěšní ve své profesi, žijí v Paříži v nekonvenčním manželství. Jednoho dne žena zmizí. Šlo o vraždu, únos, útěk? Spisovatel je odhodlán ji - svůj „Záhir“ (pojem známý z islámského světa, který označuje věc nebo bytost, na něž nelze zapomenout) najít. Jeho pátrání jej zavede do nejvzdálenějších končin světa, ale zároveň i do vlastního nitra. Paulo Coelho ve svém novém románu zkoumá, co dnes znamená pro muže a ženu společný život a jak nerezignovat na riziko a dobrodružné hledání „osobního příběhu“.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788072036585
ISBN 80--72-03-6-58--0
Počet stran 272
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 12,5cm x 20cm
Vydání 2005 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4,5 (3x)

Názory
čtenářů

rattty@seznam.cz, HK
21. 6. 2011

Záhir...

(...) Jelikož jsem nejprve četla Valkýry, Bridu a Alchymistu, tak mě Záhir překvapil. Je napsán tak nějak jinak. Určitě tato kniha stojí za to si ji přečíst, je zajímavá, i zároveň jiná...pokud si však vybíráte první knihu od Coelha, asi bych doporučila vybrat si předchozích titulů a přečíst je dříve než Záhir. Každopádně ale tato kniha stojí za to si ji přečíst.

Kasha, Třinec nehodnoceno
2. 2. 2010

Záhir...

(...) Autor opět nezklamal, mám jeho všechny knihy a je můj nejoblíbenější :),,, v této knize shledávám mnoho informací o dnešním životě,,, je to skvostná četba!!!

Anonym nehodnoceno
4. 7. 2008

Muj psycholog...

(...) Tuto knihu jsem četla již několikrát, vždy mi pomůže vyřešit nějaký osobní problém.. je to velice kvalitní dílo s mnoha myšlenkami. Vřele dopoučuji každému, kdo vidí smysl v přemýšlení o životě.

Anonym nehodnoceno
29. 1. 2008

Záhir...

(...) Je to první kniha od Coelha, kterou jsem četla a musím říct, že je to jedna z mála knih, která mě ovlinila. Dokázal upozornit na podle mě jeden z největších problémů této doby-úbytek lásky.

Anonym nehodnoceno
21. 2. 2007

Záhir...

(...) Záhir jsem si koupila poté, co mě nadchly knihy Veronika se rozhodla zemřít, Jedenáct minut a U řeky Piedra ... Záhir mě ale docela zklamal ... místy nudné, prostě celkově takové nezáživné ... uvidíme co přijde příště

Anonym nehodnoceno
21. 2. 2007

Silně autobiografické...

(...) Od Coelha jsem četla skoro všechny knihy. Nikdo nemůže čekat, že každé další jeho dílo bude stejně dobré jako předchozí. Přesto mě Záhir dost překvapil. Četl se dobře, do příběhu byly zasazeny autorovi 'filozofické' názory, i když vzhled knihy připomíná dnes tolik oblíbené romány, které můžeme vidět v knihkupectvích, nebo knihovnách, jde opravdu o velice kvalitní dílo...

Zuzka, nehodnoceno
5. 4. 2006

Moje kniha...

(...) Dlouho jsem hledala knihu,o které bych mohla říct,že zásadně změnila a ovlivnila můj život-,,mou knihu´´.Toto je ona...

Lukas, Brno nehodnoceno
31. 3. 2006

Uz nevi co psat...

(...) Jako prvni jsem si precetl Alchymistu a moc se mi libil. Podle me moc pekne zachycena hlavni myslenka. Knihy jako Veronika se rozhodla zemrit a Dabel a slecna Shantal byly fajn. Ale tohle se nedalo cist. V teto knize se autor toci porad dokola a ctenari, ktery cetl Alchymistu, uz je v uvodu jasne o co jde a jak to asi dopadne.

Lilianka, Plzeň nehodnoceno
28. 1. 2006

Skvělá kniha...

(...) Tahle kniha je další, kterou jsem od tohoto autora četla a jako ostatní mě velice zaujala.Doufám.že to není poslední kniha, kterou napsal.

pepsicolka@seznam.cz, Bruntál
6. 1. 2006

Doporučuji...

(...) Po Alchymistovi je toto druhá kniha, která se mi od Coelha dostala do rukou a byl jsem naprosto unešen ani ne tak dějem, jako myšlenkami v knize obsaženými. Po prvním přečtení jsem si ji musel přečíst ješte jednou a průbežně se zastavovat u jednotlivých statí, které uzavíraly určitou myšlenku. Více než vřele doporučuji.

B., nehodnoceno
8. 6. 2005

Knížka k zamyšlení...

(...) Spousta myslenek a postrehu o zivote a vztazich, ktere tento pribeh doprovazi, me nutilo pri cteni premyslet, jestli s nimi souhlasim nebo jestli je to podle me jinak. Vetsina zivotnich postrehu o zivote a o lasce popsanych v knizce mi byla velmi blizka a v nekterych jsem se nasla. Jeste potom, co jsem knihu docetla, jsem o nekterych uvazovala. Doporucuji vsem, kdo radi dumaji o podobnych vecech a objevuji sami sebe. Kdo vsak hleda super zajimavy, atraktivni a konkretni pribeh, teh ho v teto knizce nenajde. Dobrodruzstvi se tu pro tentokrat odehrava spis v lehce abstraktni rovine.

sonic, nehodnoceno
30. 5. 2005

doporučuji...

(...) Toto je první kniha, kterou jsem od tohoto autora četla a musím přiznat, že mě zaujala tak, že jsem ji během týdne měla přečtenou. Ani nevím přesně čím - snad rychle ubíhající děj, snad zajímavé postřehy o životě.. - k přečtení rozhodně doporučuji.

Ondřej Hložek, Opava nehodnoceno
19. 5. 2005

Ztratil se Alchymista…...

(...) Bohužel musím napsat, že tento výdobytek mě šíleně zklamal. Psát jen kvůli tomu, aby se hrnuly peníze do kapsy? Ach můj bože, kam se světová literatura béře?! Autorovo vyzvracení se na papír v podobě překotných myšlenek nedává knize vůbec nic, jen jakýsi umělý nádech tajemna a lásky... Absolutně nejhorší kus po U řeky Piedra jsem usedla a plakala!!!

Lucie, Praha nehodnoceno
18. 4. 2005

Zajímavý pohled na lásku...

(...) Záhir je knihou, kterou mě opravdu bavilo číst.Svým originálním stylem a příběhem vtáhne čtenáře do děje, nutí ho přemýšlet a uvažovat zároveň o svém životě.Nutí čtenáře, aby se zamyslel nad vnímáním (partnerské) lásky a vnímáním manželství jako něčeho jiného než již 'zaběhlé' instituce.Kniha v sobě má myšlenkovou hloubku a nese v sobě obecně lidskou moudrost, na kterou bohužel většina dnešní společnosti zapomíná. Doporučuji všem.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné