Alchymista – dárkové vydání

rok vydání – 2012
Doporučená cena je 248 Kč

Román Alchymista – největší brazilský bestseller všech dob – byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň výzvou k naplnění vlastního osudu i poznáním posvátnosti světa, v němž žijeme. Na cestě za oním dvojím pokladem, plné zkoušek a důležitých setkání, je třeba dbát všech znamení a s neustálou trpělivostí a odvahou ( jako alchymista sledující proměnu obyčejného kovu ve zlato) přetvořit samu svou osobnost.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025706848
ISBN 978-80-257-0684-8
Počet stran 192
Jazyk česky
Vazba flexi
Produkt kniha
Rozměry 13,5cm x 20,5cm
Vydání 2012 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3,5 (13x)

Názory
čtenářů

Petuvo
9. 10. 2016

Uklidňující...

(...) Krásný příběh, který vás donutí přemýšlet nad věcmi a příhodami, které vám padají k nohám, jinak než doposud.

chromos
22. 6. 2015

Pohádka na dobrou noc...

(...) Alchymista patří mezi mé oblíbené knihy, po kterých sahám opakovaně. V tomto konkrétním případě je to proto, že ze mě příběh svou čistotou a dobrotou dokáže vyplavit absorbovaný hnus z věcí kolem sebe.

Michael Babka
6. 11. 2013

Krajničky o Alchymistovi...

(...) Co dělá z této pohádkové cesty španělského pastýře za pokladem největší brazilský bestseller všech dob, stále znovu a znovu vydávaný a překládaný? Je zřejmé, že Coelho nenechá nikoho lhostejným. Líbí se všem, kdo si kupují a čtou motivační knihy typu "jak dosáhnout štěstí a úspěchu", zatímco jeho odpůrci mají z takové literatury kopřivku. Coelho zvolil jednoduchý styl i jazyk, zkompiloval a často i vytrhl ze souvislostí známé myšlenky různých náboženství a pohádek, které zároveň zobecnil tak, aby "nefandil" žádné konkrétní víře nebo kultuře, snad jen s rozdílem Španělska a Severní Afriky, kde se příběh odehrává.
Nejvíc mi vadí Coelhova pedagogická přímočarost, vedoucí až k blábolům typu: "Nebo hledat poklad. Duše světa se živí štěstím lidí. Anebo naopak neštěstím, závistí, žárlivostí. Splnit svůj Osobní příběh je jedinou povinností člověka. Vše je jedno. A když něco chceš, celý Vesmír se spojí, abys své přání uskutečnil." Takové moudro čtenář sem tam spolkne, ale když jde jedno za druhým, brzo se zahltí. I když vlastně, jak který čtenář. Jestli on si Coelho nemyslí, že odhalil podstatu a smysl všeho, Vesmír a Boha nevyjímaje.

Anet
10. 6. 2012

Na jeden nádech…...

(...) Tento příběh jsem přečetla na jeden zátah při jednom zimním odpoledni. Byl to můj první příběh od tohoto autora a od té doby na něj nedám dopustit. Úžasná kniha, a i když ji budete číst stále dokola, vždy v ní najdete něco nového, co vás překvapí a čemu jste při prvním čtení nevěnovali pozornost. Tento příběh byl bránou do světa knih Paula Coelho.

Alia
30. 7. 2011

Alchymista mě nenadchnul...

(...) Patřím k té menšině, kterou Alchymista neoslovil a proto už nebudu vyhledávat četbu dalších knih Coelho. Pohádkový příběh psaný dětsky a jednoduše - nic tak úžasného jak mnozí popisují. Kdesi jsem četla, že Alchymista má podobnost s Exuperyho Citadelou, ale to je naprostý omyl.

Honza, Ústí nad Labem nehodnoceno
4. 7. 2011

Nemám klobouk, ale smekám...

(...) Nemusíme s tím souhlasit, nemusí se nám to líbit, ale to je tak jediné, co se proti tomu dá dělat... Čtyři hodiny času, na konci neuvěřitelný zážitek. Toto je první kniha, která mně dojala k slzám. Naprosto pohlcující, všeobjímající a vlastně jednoduchá kniha, která je cyniky vnímána jako pohádka (nebo prostě další příběh), ač tomu tak není.

Radka rattty@seznam.cz, HK nehodnoceno
15. 6. 2011

Doporučuji...

(...) P. Coelho je vynikající a dokazuje to i v této knize, pěkný děj, zajímavé myšlenky, já doporučuji přečíst. Podle mě by tato kniha neměla chybět v domácí knihovně.

Lucie, Praha nehodnoceno
22. 4. 2011

Alchymista a já se k sobě zřejmě nehodíme…...

(...) O Coelhovi jsem slyšela mnohé, a tak jsem se rozhodla začít Alchymistou. Je možné, že jsem jen nebyla správně naladělá, ale zřejmě jsem od této knihy očekávala příliš mnoho. Nemám nic proti pohádkám pro dospělé a nebráním se jim, i jakési poselství jsem za tím vším vyprávěním vypozorovala, jen nevím, čím ta kniha mohla někoho nadchnout. U mě bohužel způsobila, že na dalšího Coelha chuť nemám.

Klara, Jimramov nehodnoceno
27. 1. 2011

Krásná pravda...

(...) Ta kniha je úžasná, nejlepší knížka co znám.

Anonym nehodnoceno
17. 12. 2010

užasný děj...

(...) Užasná kniha od užasného spisovatele! od Paulo Coellho jsem četla tři knihy ale alchymista mě natolik upotal, že jsem ji měla přečtenou za tři dny a čtu ji znovu :) nádherný děj!

Michal Patočka, Žižkov nehodnoceno
14. 12. 2010

Výborné...

(...) Je mi opravdu líto každého kdo nevěří...Nebo kdo v tom vidí kýč či pohádku. Není tam nic než jednoduchá pravda o zdánlivě složitém světě.

Liberec nehodnoceno
1. 12. 2010

líbivé prázdné pravdy...

(...) Je to takové protivně laskavé, prázdné, klouže to po povrchu... Komentář přede mnou to opravdu vystihl!

Zuzka, Vodňany nehodnoceno
22. 11. 2010

Na každé stránce moudrost...

(...) Něco tak krásného jsem dlouho nečetla.

Monika, Havířov nehodnoceno
1. 8. 2010

Chytne za srdíčko,...

(...) a je jen na každém z nás co si z té nádherné knihy vezme. Já si odnáším, že lepší udělat něco špatně, než neudělat nic. A hlavně nepromarnit svůj život!!! Nemáme ho na zkoušku ....

Florian Liebeskind, Zlámaná Lhota nehodnoceno
2. 6. 2010

Pohádka pro dospělé...

(...) Slušně udělaný příběh. Možná až komerční. Autor zde ovládá své řemeslo. Knížka, ke které se můžete stále vracet a hledat nové významy biblické, orientální i jiné.

Anonym nehodnoceno
26. 2. 2010

Alchymista – inspirující kniha...

(...) Po přečtení této knihy jsem musela přemýšlet zpětně nad svým životem a uviděla jsem v něm cestu, která někde začala a někam směřuje. Taky jsem spatřila spoustu pochybností a strachu, které mě neustále na této cestě brzdí a oddalují ji. Pochopila jsem, že není třeba se ničeho bát, je vždy někdo na blízku, kdo nás vede a pomáhá nám (např. v podobě blízkého člověka, který je nám právě na blízku ve správný čas, nebo situace, která přijde, a nasměruje nás zase o kousek dál, ikdyž zpočátku vypadá negativně). Lidé, zastavte se, přečtěte si tuto knihu a sami zjistíte, že i vy jste na své cestě za svým snem. Jenom tomu musíte uvěřit a zrealizovat jej. Přeji všem, abyste ji našli a děkuji za tuto knihu, která mi dodala pocit důvěry v něco vyššího.

Mirka, Hradec Králové nehodnoceno
3. 2. 2010

Nadchne...

(...) Super knížka,myslím. Je to o tom, že když člověk něco moc chce a jde si za tím, že to dokáže.

Pavel, Ostrava nehodnoceno
26. 9. 2009

Moc pěkný dárek...

(...) Tohle ilustrované vydání je moc pěkně zpracované. Moc hezký dárek pro přátele. Můžu jen doporučit. Inspiruje a potěší.

Vsetín nehodnoceno
1. 2. 2009

Pomáhá...

(...) Knihu jsem četla po kouskách a v klidu ji vstřebávala.. Těch co tady píšou, že je neoslovila je mi líto.. O příběh samotný ani tak nejde ale o podstatu toho co při čtení člověk cítí.. Když je mi mizerně vzpomenu si na větu - Na svět se můžeme dívat jako ubohá oběť nebo jako dobrodruh který hledá poklad.. Pomáhá mi to :-)

Hana, Praha nehodnoceno
27. 1. 2009

Kýč...

(...) Alchymista mi přijde příliš kýčovitý a didaktický. Udělej to a to a budeš v životě šťastný. Pohádka pro dospělé, která mě ničím neoslovila. Přečetla jsem od autora ještě Čarodějku z Portobela a musím říct, že oproti Alchymistovi se jedná o mnohem vyzrálejší text, který v sobě obsahuje i odkaz na negativní stránky duchovnosti.

Adela, Frantiskovy Lazne nehodnoceno
7. 1. 2009

Krasna kniha...

(...) Alchymistu může každý pochopit po svém, kniha davá prostor naší fantazii a neuzavírá nás do klece faktu.Je na každém z nás, co si vybere a ponechá. Od Coelha jsem přečetla pět knih a Alchymista mne zaujal nejvíce.

Terka, Jihlava nehodnoceno
7. 1. 2009

Je ti individuální...

(...) Četla jsem od tohoto autora už několik knížek a všechny mají svůj příběh a proto je nejde srovnávat... Ale je na každém jak ho ten příběh nadchne a pohltí... Myslím, že Alchymista upoutá každého, koho aspoň trochu zajímá smysl jeho života a smysl všeho co se děje... Pokud je někdo koho to nezajímá a tak ho ta kniha nemůže upoutat, protože to co se v ní píše se apsolutně neshoduje s jeho přesvědčením... Ale podle mě je to výborná kniha a jestli někdo váhá jestli si jí přečíst... tak můžu jen doporučit...

Broňa, Sudkov
2. 11. 2008

Nemám slov...

(...) Četl jsem všechny knihy od P. Coelha, které u nás vyšly a troufám si říct, že Alchymista je spolu s Veronikou a Jedenácti minutama nejvydařenější..

jurin, Vsetín
20. 9. 2008

jo dobré je to...

(...) Kniha z reálného světa popisující duši člověka,přání,touhy.Snaha najít smysl života... Tohle se nedá číst každý den,je to jako poezie.Od Coelha se mi líbí i Veronika.

Tom, Český Těšín nehodnoceno
16. 9. 2008

Geniální...

(...) Myšlenky jsou naprosto skvělé. Nemám co bych te autorovi vyčítal. Kdo nepochopí, neocení

Klára, Praha nehodnoceno
15. 9. 2008

nic moc...

(...) přijde mi to příšerně jednoduché..jak skončí jsem věděla už před půlkou, nevidím v tom ani to poselství. Od Coela ujde Veronika, Alchymista je pohádka pro děti

Jana Vachtová, Jiříkov nehodnoceno
14. 9. 2008

Velmi poutavé čtení...

(...) Přečetla jsem ji také jedním dechem - je úžasná a závěr je překvapivý. Zarazilo mne, že první, co mne napadlo, byla podobnost s Malým princem. Doporučuji !

megan, plzen nehodnoceno
13. 7. 2008

udiv...

(...) Četla jsem 4 knihy od P.Coelha, kdybych ale četla jednu, bylo by to úplně stejné. Připadá mi, že všechny knihy si byly velice podobné. Žádná velká pointa, tedy kromě té, že máme žít naplno, hledat svoji cestu a smysl života. Všechny knihy jsou napsané velice jednoduše, nudí a absolutně nechápu, jak Coelho mohl prodat tolik knih a získat takové masy lidí, kteří ho obdivují. To že je jako jediný brazilský autor, který získal takový věhlas, je opravdu smutné.

Monika, Frýdlant nad Ostravicí nehodnoceno
7. 7. 2008

Neváhala bych...

(...) Já jsem četla Alchymistu a musím se přiznat, že to je třetí kniha od Paula Coelha, která se mi dostala do rukou a od třetí osoby. Moc se mi líbila a myslím, že má opravdu hloubku.. Rozhodně bych ji nikdy nedoporučila ke čtení 12ti letému dítěti nebo jako oddechové čtení... Tato kniha vyžaduje svou atmosféru a pravý čas.. U čtení knih Paula Coelha člověk se člověk nesmí rozptylovat starostmi obyčejného života..

Martina, Třeboň nehodnoceno
20. 4. 2008

zkuste ji!...

(...) Kniha není tak dlouhá, možná vám pomůže podívat se na svět z trochu jiného úhlu. Mně se moc líbila, souhlasím, že si je trochu podobná s Malým Princem. Její příběh celkem jednoduchý, ale poutavý.

Irena, Olomoucký kraj nehodnoceno
14. 4. 2008

Existuje i v divadelní podobě...

(...) Knihu jsem přečetla už před pár lety a hodně mě tehdy oslovila.Letos v lednu jsem v Brně viděla divadelní představení Alchymisty. Přes počáteční obavy, jak celé představení vyzní, to dopadlo úžasně. Byla to nádhera a vřele doporučuji všem. Je to zajímavé srovnání.

Jan Vacek, Svitavy nehodnoceno
7. 2. 2008

?...

(...) Na každou knihu pana Coelha jsem vždy velmi zvědavý, jedinou, kterou jsem nečetl je Záhir. Koupil jsem si ji, ale absolutně ničím mě neoslovila. O často kritizované literární jednoduchosti snad víme všichni, ale proč ne? V jednoduchosti je síla a právě pohádky s poselstvím řeknou někdy víc, než překombinované příběhy. Čarodějku z Portobella moc doporučuji:o)

Gallego,
15. 1. 2008

Nikdy více…...

(...) Alchymistu jsem přečetl již kdysi dávno, a musím uznat, že je to velmi čtivé dílo. Čtivost je v tomto případě jakýmsi vysvobozením, neboť kdyby se tento zbytečný, mělký a pointu postrádající příběh ('děj' by bylo silné slovo) měl vléci ještě o deset čtenářových minut déle, dalo by se jeho čtení nazvat masochismem. Je mi opravdu líto všech, kteří v Coelhovi objevují 'hluboké myšlenky', neboť zřejmě žijí ve velmi tupém a bezpodnětném světě...

hrebycek, nehodnoceno
13. 1. 2008

skutečný Osobní příběh...

(...) Tuhle knihu jsem dostal. Od svého Alchymisty; příběh, část příběhu, svého Osobního příběhu, jsem si zažil (nebo jsem začal svou cestu za poznáním) ještě před přečtením. Myslím, že by si kniha zasloužila vydání v kůži vázané. Děkuji. Potvrdilo se mi to, co jsem sám začal vnímat a čem jsem přemýšlel.

Anonym nehodnoceno
11. 1. 2008

Vřele doporučuji...

(...) Tuto knihu mi doporučila učitelka na základní škole, přečetla jsem ji jedním dechem. Osobně bych ji hodnotila jako jednu z nejlepších knih, které jsem přečetla. Je plna otázek a odpovědí a donutí člověka přemýšlet (aníž si to třeba sám uvědomí). Tuto knihu bych doporučila opravdu každému, ale nejen tuto. Hned po přečtení Alchymisty jsem hledala další jeho knihy a přečetla jsem si Veronika se rozhodla zemřít a pak také U řeky Piedra jsem usedla a plakala a obě mě velice oslovily (a ráda bych si přečetla i další).

Jan Kořínek, Praha nehodnoceno
18. 11. 2007

Plochá odpověď na tužby soudobé společnosti...

(...) Rádoby mysticismus, postrádající hloubku odpovídá na soudobou prázdnotu. Přetavuje klasický příběh známý z národních literatur a plní ho prázdnými pravdami.

Milan, Prostějov nehodnoceno
15. 11. 2007

Novodobý filozof...

(...) Opravdu!V žádné jiné knize jsem nenašel tolik pravd a odpovědí,které jsem v duši vnímal,ale neuměl je formulovat.Opravdu skvělá kniha a bystrý autor.Všem doporučuji!!!!

Vašek J., Praha východ nehodnoceno
28. 10. 2007

Již dávno řečené poselství…...

(...) Musím říci, že stylem jakým je Alchymista vyprávěn a poselstvími, jenž kniha obsahuje mi připomíná pohádku Antoine de Saint-Exupéryho Malý princ. Nevím do jaké kategorie patří tato kniha, ale pohádka mi příjde jako nejlepší zařazení pro tento bestseler. Úroveň literarní jakou P. Coelho píše není vynikající, ale zdá se že osloví masy již dávno řečeným. Právě Antoine de Saint-Exupériho Malý princ mi přijde mnohem větším dílem s podobným poselstvím než Paul Coelho Alchymista.

Aren, jih nehodnoceno
14. 10. 2007

poselství...

(...) 2Leela: Já jsem si dnes uvědomil, že mi ta kniha hodně dala, ztotožňuji se s ní, protože to co mi 'vnucuje' se ukázalo být pravdou. Ale chápu tě, co nezažiješ na vlastní kůži, tomu neuvěříš...

Uma, Praha nehodnoceno
9. 10. 2007

Podpora...

(...) V prosinci loňského roku mi moje matka těsně před svým odjezdem do Ruska, dala tuto knihu a ještě Veroniku (též od Paola Coelha a oboje v ruském vydání) a řekla ať si ji určitě přečtu. Nejdřív jsem si říkala - to musí být nějaká pitomost... Ale pak jsem si řekla, no co zkusim... Tak jsem to začala číst a ani sama nevim jak, ale nemohla jsem od té knihy odtrhnout oči a za pár dní ji měla přečtenou a po jejím přečtení jsem cítila nadhernou euforii a dostala chuť něco dokázat a dostala jsem odhodlání jít za svým snem.

Leela,
8. 9. 2007

Bestseller?...

(...) Nejvíce se mi z knihy líbí asi prolog o Narcisovi a tůni a obálka.Jinak nemůžu pochopit,jak se tato kniha mohla stát bestsellerem...(?) Kniha je napsaná podezřele čtivě a přímo vnucuje až nechutně čtenáři své poselství...Napadá mě,že kdyby autor napsal Alchymistu jako pohádku pro malé děti,že by pro lidstvo udělal mnohem víc.

Zdenka, Brno nehodnoceno
5. 9. 2007

Proste úžasná…...

(...) Tuhle knihu jsem musela číst hned dvakrát. Je prostě skvělá a člověku může hodně dát...

Mitch Rapp, praha nehodnoceno
30. 8. 2007

?...

(...) Je mi lito nekoho, kdo nedokazal pochopit tuhle knihu, budto jste holt moc mladi a nebo malo vyspeli zatim. Sorry, super kniha!

hejzl@centrum.cz, Kocourkov nehodnoceno
5. 8. 2007

Řeč světa...

(...) Vynikající pojednání o péči o duši ve stylu Thomase Moorea. Žádné filosofické kydy, prostě jen poetika. De facto shrnuje vše, co se píše v alchymických traktátech...

Tereza, Licafornia nehodnoceno
6. 7. 2007

cetla jsem Alchymistu dvakrat…...

(...) a pokazde mi dal neco noveho. Neni dulezity pribeh samotny, ale co je za nim - asi tak jako v zivote :) Vrele doporucuji kazdemu, kdo ma otevrene srdce a ne jen oci. V jednoduchosti je moudrost a sila a o tom je tahle kniha. Vsem krasny den

Juanides, juanides@yahoo.com, nehodnoceno
20. 4. 2007

nic pro mne...

(...) Od knihy jsem příliš neočekával, ale i tak mne zklamala. Pouze opakuje již dávno řečené. Navíc se snaží tvářit jako poselství a poučovat o 'pravdách', které ale nemají žádnou hloubku.

Anonym nehodnoceno
30. 12. 2006

Podle mého…...

(...) Rádoby filozofická knížka. Lehké čtení akorát tak na dovolenou. Vhodná pro velmi nenáročné nebo začínající čtenáře. Naivní, hloupé. Kniha snažící se působit jako studna moudrosti, ve skutečnosti jednoduchá. Ale nikomu neubližuje a mohl by to být milý dárek pro dvanáctileté dítě.

Anonym nehodnoceno
4. 12. 2006

Doporučuji...

(...) Jedna z nejkrásnějších knih jaké jsem kdy četl. Mnozi autoři snadno zabředají do hlubin patosu. Pablo Coelho však neomylně zůstává nohama na zemi, a přitom s hlavou v oblacích.

Jakub, Praha nehodnoceno
2. 12. 2006

omyl...

(...) Špatná kniha, nejapně poučující, přežvýkané rádobymoudré floskule o ničem.

misstake, nehodnoceno
17. 2. 2006

Marquez je lepší...

(...) Pustil jsem se do Alchymisty s tím, že jde o magický realismus, proto jsem se trochu zklamal, že jsem v něm nenašel ani špetku světa známého z Marquezových románů. To je asi ale chyba mých očekávání. Jinak mi přijde, že Coelho píše intelektuálně-filozofickou tvorbu v podstatě univerzálním jazykem a 'lidovým' stylem, který oslovuje široké masy. A to je mi možná trochu proti srsti.

Kytinka, Praha nehodnoceno
2. 9. 2005

Skvele...

(...) musim rici,ze jsem si vcera koupila Alchymistu a temer jsem jej precetla celeho... Je to uzasna kniha a nuti nas k zamysleni...Vrele ji doporucuji je skvela..

cgrim, Brno
23. 8. 2005

Zatim nejlepsi kniha od tohoto autora...

(...) Cetl jsem Alchymistu jako prvni knihu od toho autora a musim uznat, ze je porad i po precteni nekolika dalsich nejlepsi. Strhujici a poutavy dej v sobe skryva hlavni myslenku, kterou opakuje v nekolika dalsich knihach ale ne uz tak povedene. Pokud napriklad nekdo vaha zda Alchymistu nebo Zahir, tak rozhodne Alchymistu. Kdybych si koupil jako prvni Zahir uz bych od Coelha asi nic dalsiho necetl.

Kiwi, odevšad nehodnoceno
14. 7. 2005

Láska...

(...) Tuto knížku jsem začala číst večer a nešla jsem spát, dokud jsem ji nedočetla. Perfektní.

Anonym nehodnoceno
4. 7. 2005

seriozni cteni, ktere urcite oslovi …....

(...) Kniha s nazvem alchymista byla prvni, kterou jsem od tohoto autora cetl a dost me zaujala. Autor pise ctivym, jednoduchym jazykem o vecech, o kterych snad minimalne jednou premyslel kazdy. Jsou to vlastne veci, nad kterymi premysli kazdy znas.

Hana - janga, Hodonín nehodnoceno
16. 2. 2005

Otevře oči...

(...) Tuto knihu jsem dostala od kamarádky k narozeninám a vcera jsem ji docetla. Je to jedna z nej knížek, které jsem cetla, je plná skvělých myšlenek, které mě donutily se nad spoustou věcí zamyslet a říct si, ze i já si chci splnít své sny a přání. Alchymistu můžu všem jen doporučit, především těm co tápají na mrtvém bodě a neví jak se v životě rozhodnout.

Bhikku, Praha, Brno, Kocourkov
11. 2. 2005

hudba…...

(...) Je tu spousta věcí pro které bchom mohli dále žít, je tu například ještě náš životní příběh... Alchymista je perla!

Anonym nehodnoceno
14. 11. 2004

jedna z nejlepších knih...

(...) u této knihy se nad životem zamyslíte

KAR, ..... nehodnoceno
14. 11. 2004

neuvěřitelná...

(...) jedna z nejlepších knih kterou jsem četl....díky autorovi....

www.platil.info, Praha nehodnoceno
23. 4. 2004

super kniha...

(...) myslím si, že takovýchto knih by mělo vznikat víc. ottevírají oči.

Zuzana, Příbram nehodnoceno
23. 4. 2004

Život chce, abys prožil svůj osobní příběh...

(...) Alchymistu mi doporučila moje profesorka literatury na střední škole se slovy "Coelho - Alchymista tuhle knihu si prečti a až "najdeš to, co opravdu hledáš", vzpomeň si na mě". Je to vytečná kniha, kterou přečtete jedním dechem a znovu se k ní nejednou vrátíte. Budete-li chtít, otevře vám oči..mě je otevřela a přidám-li k ní své životní krédo "Štestí nespočívá ve štěstí, ale v jeho dosahování" můžu už jen dodat..Paní profesorko..máte to u mě!

theophil@volny.cz, Hell
18. 3. 2004

Alchymistova cesta do pekel...

(...) Jedno z mych nejvetsich zklamani. Jazyk je naprosto priserny, myslenky milionkrat recyklovane, proste utrpeni. Mozna nejprecenovanejsi kniha 90. let! Nadruhou stranu je az neuveritelne, jak se takovy masovy kyc muze dostat pod kuzi 'inteligentum'.

lenkaf@centrum.cz, Plzeň nehodnoceno
12. 11. 2003

Dobrá kniha pro všechny chvíle...

(...) První jsem jako dárek přečetla od Coelha Veronika se rozhodne zemřít (vlastně překlad v němčině Veronika beschloss zu sterben, ale čeština je čeština). Vlastně jsem to začala číst v takový ponurý náladě až depce a paradoxně mě to z toho vytáhlo. Pak se mi dostal do ruky právě Alchymista. Když jsem ho dočetla, byla jsem plná té 'cestovní' filosofie. To bylo před rokem a teď mi v baťohu leží Alchymista po roce znovu. Myslím, že knížky od Coelha se čtou vícekrát a člověk se v tom vždycky najde. Mohu jen doporučit

Mary, nehodnoceno
17. 10. 2003

Děs...

(...) Hm, tak dala na recenze a dostal ještě jednu šanci, přestože třeba Veronika se rozhodla zemřít jsem stěží dočetla. Opravdu nechápu, co na tom všichni máte? Přijde mi to naprosto o ničem...:-(

Ivča, bochenska@nicom.cz, nehodnoceno
25. 9. 2003

Zamyšlení...

(...) Je to jediná kniha, do které jsem se hned po přečtení pustila znova. Opravdu potřebujete více pokusů na pochopení všech myšlenek.

Petr Hozák, Praha nehodnoceno
6. 8. 2003

opravdu zajímavá kniha...

(...) Příběh je napsán velmi čtivou a poutavou formou. Coelho zřejmě ušel, tak jako jeho pastýř, dlouhou a trnitou cestou sebepoznávání. V této knize se mu tak podařilo vyložit životní moudra, která většina lidí pouze tuší.

Marcel, nehodnoceno
23. 7. 2003

no comment...

(...) proste TOP kniha

Bzuk, Břeclav 6 nehodnoceno
1. 6. 2003

Čerpám z ní sílu...

(...) Kniha, kterou chci mít pořád blízko sebe.(Proto jsem si ji koupila, musela bych totiž kvůli ní furt chodit do knihovny) Nejde ji po přečtení odložit. Ta se musí pořád dokola otevírat. Příjemná knížka.

joe@platil.org, Praha 8 nehodnoceno
7. 5. 2003

jeho nejlepší kniha...

(...) jestli se chcete výborně pobavit a zároveň se i něco dozvědět o lidské cestě životem, tak tohle je kniha pro vás.

Jahůdka, Hradec Králové nehodnoceno
12. 9. 2002

Super!...

(...) K tomu není co dodat. Prostě super! I kdybyste tuto knihu přečetli desetkrát, pokaždé v ní najdete nějakou novou souvislost. Tolik myšlenek se po jediném přečtení ani nedá vstřebat.

sage, praha nehodnoceno
6. 6. 2001

…...

(...) co napsat? nejvíc nejlepší kniha!!!

čtenářka z Jižních Čech, nehodnoceno
18. 1. 2001

Alchymista-kniha o cestě za sebou samým...

(...) Nádherná kniha, která Vás donutí zamyslet se nad svým životem a nad světem, ve kterém žijete. Je to vyprávění o cestě za pokladem, kterým -možná paradoxně- může být cesta sama.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné