Pravda o případu Harryho Queberta

rok vydání – 2013
Doporučená cena je 498 Kč

Když je na zahradě slavného amerického spisovatele Harryho Queberta objevena mrtvola patnáctileté dívky, vypuknou mediální jatka a skandál největšího kalibru. Jediný, kdo zůstane obviněnému stát po boku, je jeho žák, nadaný autor Marcus Goldman, který zrovna trpí spisovatelským blokem. V případu však několik drobností nehraje a Marcus se rozhodne, že záhadné vraždě přijde na kloub a možná přitom napíše i kýženou knihu... Detektivní román s thrillerovými prvky zdařile popisuje současnou americkou realitu: maloměstskou úzkoprsost, mediální hyenismus, posedlost celebritami, skandály a násilím; především však předkládá fantastickou čtenářskou jízdu s mnoha nečekanými zvraty.r.

Vydání knihy podpořila Švýcarská umělecká rada Pro Helvetia.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025709528
ISBN 978-80-257-0952-8
Počet stran 584
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15,5cm x 22cm
Vydání 2013 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4 (6x)

Názory
čtenářů

Daniela
26. 2. 2020

Nechápu negativní recenze,čtu...

(...) Nechápu negativní recenze, čtu hodně a i další kniha o Baltimorských od tohoto spisovatele se mi velmi líbila.Od knížky chci, abych se na ní těšila a tomu tak zde určitě bylo.

kacaba
10. 9. 2017

Velmi svižný poutavý vypravěčský styl, díky …...

(...) Velmi svižný poutavý vypravěčský styl, díky kterému se autor ihned zařadil mezi ty, které chci dál sledovat a číst. Ústřední zápletka je detektivní - ale o klasickou detektivku nejde, můžete vše vnímat i jako příběh jednoho spisovatele a postav z jednoho amerického městečka. Nečekejte sice hlubokou psychologii nebo nějaké objevné pravdy o životě, ale napětí a zajímavou zápletku ano. Závěr knihy byl na můj vkus sice už příliš překombinovaný - ale autor dokázal udržet můj zájem a pozornost a nakonec i překvapil.

Kanorinka
3. 12. 2013

Dobry roman...

(...) Prijemne cteni, spousta zvratu, nekdy mozna trosku jednoduche a zkousejici ctenarovu duchaplnost, ale mne se to libilo. U telefonnich rozhovoru z matkou jsem se obcas smala i nahlas... Odpocinkove cteni, na dovolenou i na dlouhe zimni vecery...

Michal Kuklík
25. 11. 2013

Školní práce...

(...) Stařec přečetl tlustopis, který sepsal junák, a neví, co si o tom má myslet. Bichli jsem měl z Obecní knihovny a jsem tomu rád, neb doma bych ji mít nechtěl. Nekoupil bych ji teď už ani v Levných knihách za 39 korun. Život se stále valí dál, dobré staré knihy odplouvají do zapomnění a v knihkupectvích se rojí nové bídné knihy. Junák nezná reálie, proto se kniha odehrává v zemi-nezemi bez specifických detailů. Komu stačí k požitku série překvapení, tomu se kniha může líbit. V kompozici je pár chyb - některé děje se nemohou odehrát v krátkém čase, který je jim přisouzen. Postavy jsou psychicky vypracované, ale šustí učebnicí. Kdo chce tlustý US román, ať si přečte Zapal ten dům Williama Styrona a Ať se děje, co se děje Philipa Rotha. Vyšlo za komunistů.

Akirek
7. 11. 2013

zábavné...

(...) Bavila jsem, možná byly někdy překotné zvraty v ději (ale kde nejsou, vždyť i Hole je někdy jako 007), ale po každé kapitole jsem měla nového adepta na vraha. A že to není "kvalitní" literatura? Neškatulkuji, chci se bavit /a od detektivky fakt hluboké poučení primárně nečekám).

Peter Uličný
6. 11. 2013

Pravda o povrchnosti...

(...) Áno, dej je nabitý zvratmi, v tomto smere anotácia neklamala, ale...spôsob, akým autor podceňuje čitateľa, jeho inteligenciu, pozornosť a trpezlivosť, je skutočne pozoruhodná. Dickerova kniha je typický produkt súčasnej rýchlokvasnej "bestsellerovej" produkcie pre tých, ktorých čitateľská skúsenosť začína a končí statusmi na Facebooku. Ale je to hrubé, má to pôsobivú obálku s trblietavým strieborným pásom, takže pred Vianocami sa to bude isto dobre predávať. A milovníkom zvrat(k)ov možno aj páčiť. Škoda, že aj z kvalitného a prestížneho vydavateľstva (zdravím Argo) občas vyjdú na svet takéto podozrivé mačky vo vreci.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné