Dějiny jídla ve 100 receptech
Autor: Sitwell William
Originální název: A History of Food in 100 Recipes
Překlad: Alena Heroutová, Darina Křivánková, Čapková Čapková
EAN: 9788025711842
Formát: 360 stran, vázaná
Rok vydání: 2014
Hardcover360Argo
Doporučená cena: 689,- Kč
Objednávka: Knihu Dějiny jídla ve 100 receptech můžete koupit ještě dnes v internetovém knihkupectví Kosmas.cz se slevou 15%.
Anotace:
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu:
autor shromáždil pozoruhodné a význačné
recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible
a klínopisných tabulek a konče haute cuisine
moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje
chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech
kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle
v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje
přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje
osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová.
Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může
i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.
Názory našich čtenářů
Nejlepší, co jsem kdy četla na toto témaRenata, 13.06.2015 Když úplně pominu detailním, strhujícím způsobem zpracovanou historii lidstva z hlediska jídla, nesu si z této knihy ještě zrnitá slova autora, který děkuje všem kolem sebe, především své rodině, protože než tuto knihu, ba až encyklopedii vyplodil, stálo to jeho ženu mnoho promarněných víkendů, kdy jen rozcuchaný, hladový a mrzutý vycházel ze své pracovny pro kus něčeho k snědku. Víc nic.
Tak přesně tak si představuji, že pracoval.
Protože dílo, které za ním zůstalo, se dá bez zbytečných příkras nazvat šperkem mezi kuchařkami a šperkem mezi historickými knihami.
Napište vlastní komentář
Četli jste knihu Dějiny jídla ve 100 receptech?
Tak neváhejte a napište vlastní komentář. Podělte se s ostatními čtenáři o své hodnocení.