Na počátku byl sex

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 398 Kč

Na základě poznatků antropologie, archeologie, primatologie, anatomie, psychologie a řady jiných oborů vznikla naučná a zároveň velmi čtivá práce o prehistorických kořenech moderní sexuality, která převrací naruby či přinejmenším zpochybňuje mnohé z toho, co si myslíme, že víme o sexualitě, o partnerských vztazích a konečně o člověku samém.
Domníváte se, že monogamie je přirozená? Že se lidé v době kamenné dožívali nanejvýš pětatřiceti let? Že tradiční výklad lidského pohlavního chování, výběru partnera a příčin nevěry, jak jej podává evoluční psychologie, odpovídá biologické realitě?
Tato kniha vás přesvědčí přinejmenším o tom, že takové a mnohé jiné zdánlivě neotřesitelné názory jsou přinejmenším diskutabilní a že k nim existují pozoruhodné alternativy. Na počátku byl sex je kniha značně odborná, zároveň ale vtipná a provokativní. Odpoví vám i na palčivé otázky, jako například proč je pro tolik lidí tak těžké zachovat věrnost jednomu partnerovi? Proč se pohlavní vášeň vytrácí, i když se láska mezi partnery prohlubuje? Proč řada mužů ve středním věku dobrovolně vymění majetek, rodinu i kariéru za krátký románek?

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025711699
ISBN 978-80-257-1169-9
Počet stran 320
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16,8cm x 23,8cm
Vydání 2014 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Markéta P.
30. 1. 2015

Nadšený čtenář...

(...) Geniální kniha, která vám umožní podívat se na " lidskou přirozenost" s nadhledem. Není zdaleka jen o vztazích. Poskytuje bohaté množství informací v antropologicko - sociálně - kulturním kontextu. Nenajdete v ní žádné konkrétní rady a návody na spokojené partnerství, za to možnost srovnání, že náš model fungování společnosti a vztahů není ten jediný, a že o tom, co diktuje společnost, se dá sotva mluvit jako o lidské přirozenosti( kterou se kde kdo rád ohání).
Tato kniha vám ukáže, jaké vězení jsme si na sebe přichystali a pokud jste v depresi z " nevyhnutelné" agrese a sobetskosti lidského druhu, vrátí vám naději.
Sotva se naše společnost změní, stejně tak to, co považuje za normální, žádoucí a přirozené. Pokud si však přečtete tuto knihu bez předsudků a s otevřenou myslí, můžete změnit svůj pohled na lidské chování a najít tak pro sebe trochu klidu.
Doporučila bych ji jako povinnou četbu.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné