Vysněný život Ernesta G.

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 398 Kč

Hrdinou Vysněného života Ernesta G. je Josef Kaplan, český lékař židovského původu, který v třicátých letech 20. století vystuduje v Paříži, válku a antisemitské běsnění přečká v alžírském vyhnanství a po ukončení bojů se vrací do osvobozeného Československa. Netuší však, že ani zde se svobody příliš nenadechne a že stráví téměř celý život v totalitním režimu. Když v roce 1966 přijme v sanatoriu k léčení jistého jihoamerického revolucionáře, dostoupí jeho absurdní životní dráha vrcholu. Protože se dožívá stých narozenin, zažije i pád železné opony a konečně se může zase podívat do Francie, kde se snaží posbírat střípky svého rodinného života.
Podobně jako v Klubu nenapravitelných optimistů, Jean-Michel Guenassia i ve svém druhém románu představuje řadu nezapomenutelných postav (z nichž některé známe již z Klubu). a utkává bohaté předivo přátelských a milostných vztahů. Zevrubně se věnuje otázkám politickým a společenským a obohacující francouzskou optikou nahlíží každodenní život v komunistickém Československu.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025710791
ISBN 978-80-257-1079-1
Počet stran 408
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15,3cm x 21,2cm
Vydání 2014 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Clairie
19. 1. 2015

Doporučuji!...

(...) Vynikající román, který plyne tak, že není možné se od něj odtrhnout. Podobně jako "Klub nenapravitelných optimistů" vykresluje osudy různých lidí v různých složitých situacích 20. století, bez zbytečného patosu či hrdinství. Nemohu než doporučit.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné