Brida

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 168 Kč

Paulo Coelho, který je považován za jednoho z nejvlivnějších spisovatelů dnešní doby, uveřejnil své knihy, přeložené do 66 jazyků, ve 160 zemích. Právě vychází jeho třetí román z roku 1990, ve kterém navazuje v jiné poloze na svůj proslavený román Alchymista.

Brida je skutečný příběh jedné z nejmladších učitelek čarodějnické tradice. Ve stále témž duchu, jemuž vděčí za svůj světový věhlas, Paulo Coelho vypráví o prvních krocích tehdy jednadvacetileté dívky, která se jednoho dne rozhodla, že svůj osud spojí s tajemstvími magie. Brida O’Fern, mladá Irka z Dublinu, se vždy zajímala o mystiku. Navštěvovala různé kurzy, v knihkupectvích listovala v knihách pojednávajících o dávných tajemstvích. Díky ponaučením Mága z Folku a své učitelky Wiccy se seznámí s Tradicí Luny, je zasvěcena za jarní rovnodennosti a poznává muže, s nímž chce spojit svůj další život, navazující na starobylé duchovní tradice. Příběh Bridy, která v osmdesátých letech minulého století hodlá jít cestou duchovního hledání podle dávných keltských tradic, spojuje autor s osudem mladé Loni v posledních dnech obléhání katarské pevnosti Montsegur v Okcitánii 13. století.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025713693
Počet stran 196
Jazyk česky
Produkt kniha
Vydání 2014 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (2x)

Názory
čtenářů

Martina B.
22. 11. 2016

Krásná kniha...

(...) Coby nepříznivkyni nasládlých románků mě oslovila tato kniha svou jemnou romantikou, četla jsem jedním dechem. Podle mě se jedná o jedno z těch velmi zdařilých Coelhových děl. Mně se knížka moc moc líbila a doporučuji ji dále.

Radka, rattty@seznam.cz, Hradec Králové nehodnoceno
24. 5. 2011

Nádherná kniha...

(...) Tohoto autora mám velmi ráda a Brida je nádherné dílo o lásce, hledání sebe sama, pochopení, o naději i víře. Obsahuje citáty, které když jsem četla, uvědomila jsem si, jak velkou nesou pravdu. Za mě super, přečetla jsem ji jedním dechem během dvou dnů. Závěr mě trochu překvapil, nicméně i ten je něčím zvláštní. Tuto knihu i autora vřele doporučuji.

Barbora, Havířov nehodnoceno
6. 8. 2010

Uzasna kniha...

(...) Knížku jsem přečetla jedním dechem, jak tady už více čtenářů zmiňuje. Nevím proč, ale v průbehu jejího čtení jsem pochopila spoustu svých životních zkušeností, hlavně co se týče mých předešlých zklamání i prožitků v lásce. Je to krásná kniha, je v ní krásně popsána jak mužská tak ženská stránka každého z nás. Jednou jsme prostě byli obojí. Proto tuto knížku jenom doporučuji. Myslím, že každému má co říct.

Paja, Bystřice nehodnoceno
12. 1. 2009

Dík...

(...) Díky autorovi za prožitek a emoce, které pomáhají poznávat a léčit duši každého člověka. Tu mou tato kniha velmi obohatila.

Johana, nehodnoceno
29. 11. 2008

Láska...

(...) Každá z jeho knih ve mě vyvolává pocity, které jsem nikdy neměla. Je to nejúžasnější spisovatel a moje tajná láska.

Petra, Teplice nehodnoceno
22. 9. 2008

malá čarodějka...

(...) Děkuji tomuto spisovateli za jeho další krásnou knížku.

Kavi, Mlékojedy nehodnoceno
12. 8. 2008

Excelentní jako vždy...

(...) Do každé z jeho knih se člověk chtě nechtě ponoří a přečte ji jedním hltem. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych knihu od Coelha otevřela a hned ten den ji nedočetla. Někdo možná namítne, že je zde mnoho symboliky a náboženských odkazů, ale když se nad tím vším zamyslíte, pochopíte, co tím chtěl autor říci. Trochu mě překvapil konec knihy, ale vůbec jí to neubírá na kráse. Určitě si knihu přečtěte.

Pavel a Jana, Praha nehodnoceno
23. 6. 2008

Nikdy se nezavděčíte všem...

(...) Každý máme jinou rovinu chápání a na své cestě jsme každý na určitém úseku kde máme pro nazírání Pravdy určité možnosti v závislosti na naší momentální úrovni vědomí. Kritizovat je velmi snadné a uměl by to někdo z nás napsat lépe? Čteme si Bridu s přítelkyní společně většinou večer kdy máme klid a kniha se nám moc líbí. Nacházíme v ní hloubku a moudrost a vždy se těšíme až si opět budeme číst. Bridu doporučujeme. :-)

Martin, Pardubice nehodnoceno
13. 5. 2008

Jak pejsek a kočička vařili dort....

(...) Kniha se sice čte svižně,protože člověk neustále čeká na nějaké závažnější sdělení, ale dočká se spíše zavádějící výmyslů a rozmazání pointy..které svědčí o tom,že ačkoliv má autor ambice sdělovat významné duchovní pravdy , tak v nich má sám značný chaos.Namixoval dohromady všechno možné a výsledek tomu odpovídá..Je to falešné..a v závěru..k ničemu.

Zdeňka, Hranice
19. 4. 2008

Záčátky jsou přece těžké!!!!...

(...) I takový spisovatel jako je Paolo Coleho se musel naučit vyprávět a psát, aby dosáhl postu jaký má dnes.Knihu jsem četla ba dokonce hltala a i ona má své kouzlo a zkrytou moudrost.Myslím si,že na jednu z prvotin je opravdu dobrá. Moudrými se přece nerodíme a dokonalý není celý život nikdo. Moc za tuto knihu děkuji a věřím,že brzy přibudou i zbylé prvotiny jako Maktub a Valkýry.

Iveta, Praha nehodnoceno
18. 4. 2008

Zklamání...

(...) Coelha mám moc ráda, ale tahle poslední kniha mně zklamala, plytké vyprávění, oproti jeho jiným knihám slabé, nedoporučuju.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné