Mycelium IV: Vidění

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 238 Kč

Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, která se jim podřizuje čím dál víc. Skutečně budou Pozemšťané mlčet i tentokrát? Copak nikdo nedokáže Össeany zastavit?

Lucas Hildebrandt pokusy o záchranu ignoruje. Necítí se jako hrdina, který by měl jednat: je jen stínem svého dřívějšího já, zbavený vůle, závislý na össenských drogách, vyhořelý. Sám už od sebe nic nečeká. A přesto je to právě on, kdo dokáže postřehnout podstatné věci. Uvědomuje si projevy yantrünu, Vidění, Čtvrté složky Pětice. Tuší, že smrt Lodi je předzvěstí mnohem zásadnějších změn – změn, vůči kterým jsou Pozemšťané slepí.
Hrozba, o které se mluví v össenských Knihách, je tady.

Tam ve vesmíru už to začalo.

Bibliografické údaje

EAN 9788025713549
Počet stran 424
Jazyk česky
Produkt kniha
Vydání 2014 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

gonga
24. 11. 2014

dokonalost...

(...) Pro každého, kdo si jednou začal se ságou Mycelium, povinnost, ba přímo nutnost. Nelze zde popisovat dějové a vztahové peripetie, mohu akorát napsat, že ve čtvrtém díle Vilma Kadlečková nikterak neslevuje z vysokého standardu nastaveného v předchozích dílech a zcela mě přesvědčuje o tom, že Mycelium v mnoha směrech převyšuje současnou českou sci-fi tvorbu. Dle mého názoru, pokud existuje dílo, které má šanci prosadit se v zahraničí (pokud tomu tak již není, to bohužel netuším), pak je to tato vynikající sága. Není mnoho sci-fi knih, které by mě tak uspokojily a poskytly tak intenzivní čtenářský zážitek jako Mycelium. Roční či jak dlouhé čekání za završení série bude hodně dlouhé...

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné