Les mytág

rok vydání – 2015
Doporučená cena je 278 Kč

Vstupte do lesa, jenž dokáže zhmotnit postavy z vašich snů, ale i z drsné, dávno zapomenuté minulosti. Do lesa, který je tím větší, čím hlouběji se do něho ponoříte, a z něhož nemusí být návratu…

Když se Steven Huxley po válce vrátí do rodného domu na okraji zdánlivě nevelkého lesa uprostřed anglického venkova, zjišťuje, že už nic nebude jako dřív. Otec, který se snažil neprostupný hvozd zkoumat a často do něj odcházel na několikatýdenní výpravy, za podivných okolností zemřel. A bratr Christian, druh z dětských her, jako by jeho posedlost zdědil.

Kdo jsou tajemné postavy, které z lesa vystupují, a jsou vůbec z masa a kostí, nebo spíše z hlíny a větví? Čím víc se les brání Stephena pustit dovnitř, tím víc ho svými tajemstvími přitahuje. Osudově.
Jeden z nejpodmanivějších, nejoriginálnějších románů britské fantastické literatury se po více než dvaceti letech vrací v revidovaném, nově ilustrovaném vydání doplněn předmluvou Neila Gaimana.
„Jedna z nejzvláštnějších, nejpůvabnějších, nejsugestivnějších fantasy, jakou jsem kdy četl.“
– Keith Roberts „Příběh, který můžete číst opakovaně a vždy se stejným potěšením.“
– Michael Moorcock „Nesmírně poutavý a chytrý román.“ – Brian W. Aldiss

Les mytág (Mythago Wood) byla nejprve fantasy novela britského spisovatele Roberta Holdstocka, publikovaná v britském Magazínu Fantasy&Sci-fi roku 1981. V roce 1984 pak vyšel ve Velké Británii stejnojmenný rozšířený román. Děj románu Les mytág se odehrává v Herefordshiru v Anglii v letech 1946–1948 a sleduje osudy Stevena Huxleyho (a částečně jeho bratra Christiana) při objevování tajemného Ryhopského lesa, v němž se zhmotňují podvědomé lidské představy o starých legendách. Kniha získala cenu World Fantasy Award za nejlepší román roku 1985. Les mytág je pozoruhodná kniha, jejíž autor komponuje realitu s legendami, a to jak se starými, tak s vymyšlenými. Má výraznou atmosféru a čtenáři utkví v paměti rovněž ukázkou archaických zvyků a jazyků, jež používají mytága (mytágo = mytické imago).

  • kniha
Překlad
Ilustrace

Bibliografické údaje

EAN 9788025714744
ISBN 978-80-257-1474-4
Počet stran 256
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15,3cm x 21,2cm
Vydání 2015 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Anonym
1. 5. 2020

Kniha má samé...

(...) Kniha má samé dobré vlastnosti. Člověk od ní neodtrhne zrak dokud nebude na konci. Řemeslně je to víc než dobře napsané a námět absolutně dech beroucí. Atmosféru knihy pocítíte ať budete kdekoliv.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné