Třinácté nebe

rok vydání – 2016
Doporučená cena je 298 Kč

Je první týden školního roku a Oliver Dalrymple, neoblíbený a vysmívaný outsider, který je posedlý biologií a chemií, stojí u své šatní skříňky a v duchu si přeříkává periodickou tabulku. To je poslední, co si pamatuje, když se náhle probudí a zjistí, že se ocitl v podivném nebi zvaném Město a určeném jen pro třináctileté. Brzy se dalším nebešťanem stane jeho spolužák Johnny a přináší s sebou první kousíček do obrazu, který se hrdina snaží složit, aby se dozvěděl, jak a proč zemřel.
Ve Městě nerostou stromy ani nežijí zvířata, jsou tam jen nekonečné řady cihlových ložnic obehnaných vysokými zdmi. Nikdo tam nestárne, ale každý je trochu jiný, než jaký býval za života. To, pro co se Oliverovi doma vysmívali, je teď předností a on si získá kamarády. Najednou se cítí šťastný, je to pocit, který dosud nezažil. Jenže posmrtný život má i svou stinnou stránku: Oliver a Johnny pátrají po tom, co se v onen osudný den stalo, a přitom odhalují znepokojivé skutečnosti.

Kanadský spisovatel Neil Smith debutoval v roce 2007 sbírkou povídek Bang Crunch, která byla nominovaná na řadu cen, mj. na prestižní kanadskou literární cenu Journey Prize. Noviny Washington Post a Globe and Mail ji vyhlásily nejlepší knihou roku. Teprve v roce 2015 publikoval své další dílo, román Třinácté nebe, který se opět setkal s vřelým přijetím kritiků i čtenářů. Neil Smith žije v Montrealu a věnuje se rovněž překládání z francouzštiny.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025717066
ISBN 978-80-257-1706-6
Počet stran 312
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2016 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné