Láska v době globálních klimatických změn

rok vydání – 2017
Doporučená cena je 248 Kč

V životě jste nebyli v Indii, představte si to. Teď se ocitnete v indickém Bangalore, uprostřed kraválu, smradu, vřavy dopravy a lidí, a nemáte proti tomu obranu. Jste v bezpečí hotelu a konferenčního centra, a přesto jste vyděšenej jak malej králík. Odvážíte se ven a dojdete do slumu. V nepřehledném davu žen v sárí uvidíte indickou dívku v obyčejném triku a džínách. Vyfotíte si ji, protože je to jediné, co vás neleká. Ona si toho všimne a řekne vám plynnou angličtinou, ať její fotku okamžitě smažete. Pokrčíte rameny, vyhovíte jí a hodíte celou příhodu za hlavu. Novela Láska v době globálních klimatických změn vypráví o globální vesnici zvané Země, ilogičnosti rasismu i nevyzpytatelných cestách srdce, a hlavně o tom, jak se všichni bojíme změn, zatímco ta největší z nich se odehrává kolem nás a nad našimi hlavami.

Bibliografické údaje

EAN 9788025719220
ISBN 978-80-257-1922-0
Počet stran 160
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14cm x 21,3cm
Vydání 2017 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3 (2x)

Názory
čtenářů

SAmuel Pola
4. 9. 2018

Text mě pohltil a přečetl jsem knihu během noci. …...

(...) Text mě pohltil a přečetl jsem knihu během noci. Doporučuji, i když podobné cestopisy nejsou zcela mým "cup of tea". Jazyk nepustí čtenáře k odpočinku, spád a příběh. Někdy chcete vystoupit a oddechnout, ale nejde to. Co je fikce, co je pravda. Autor neprozradí a ani o to nejde. jak někde napsal Amos OZ - to, co se děje mezi čtenářem a textem, je to podstatné. Ocenění si kniha určitě zaslouží.

patekf
13. 4. 2018

Není kouře bez ohýnku. Ani ve slumu. Ve slumu v …...

(...) Není kouře bez ohýnku. Ani ve slumu. Ve slumu v Bangalore. Bangalore Indie. --Že by šlo jen o slum domnělý ? A ohýnek lásky ? Lásky bílého muže k černé ženě ? K přeludu ? K barvě ? Jaká barva je dobrá ? -- No rozhodně to nebude láska ke své zemi, dokonce ani svému kontinentu. -- Magnesia Litera ? Aneb jak politická korektnost zvítězila nad kvalitní literaturou. -- Mimochodem, nemáte pane Pánku něco společného s Davidem Černým ? Protože některá jeho díla (Entropa, Viselec, Čůrající postavy v Hergetově cihelně) ve mně evokují naprosto stejný pocit jako tato kniha. -- Neodbytně se mi do hlavy vtírá myšlenka, jestli oni ti Islanďané na své rescue mission přeci jen někde neudělali chybu ?

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné