Tracyho tygr

rok vydání – 2007
Doporučená cena je 189 Kč

Nové vydání americké kultovní novely čtenářům znovu připomene půvabný příběh Thomase Tracyho, newyorského mladíka, ke kterému se jednoho dne připojí jako stálý společník tygr, na něhož mladík už od dětství čeká, aby v něm probudil lásku k dívce Lauře a naučil ho dalším důležitým věcem, jež potřebuje mladík ke své proměně v muže.

Bibliografické údaje

EAN 9788072036899
ISBN 80--72-03-6-89--0
Počet stran 120
Jazyk česky
Vazba brožovaná
Produkt kniha
Rozměry 11,5cm x 16cm
Vydání 2007 (5. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (2x)

Názory
čtenářů

florian liebeskind
18. 4. 2015

La la řekl Tygr...

(...) Úžasná knížka, originální obrázky. Potěší a pofouká bolístky. Hledání blízkých lidí kolem. A toho tygra máme každý v sobě,,,,

mernef@seznam.cz, Olomouc nehodnoceno
27. 3. 2010

Tracyho tygr – hodnocení...

(...) O knize stejně jako o autorovi jsem se dozvěděl ůplně náhodou od své dívky... ale musím říct po pravdě, že již dlouho jsem nečetl něco tak hezkého... kniha vás rozesměje ale i rozesmutní... donutí vás k zamyšlění a čte se prakticky sama... po jejím dočtení jsem byl smutný, že už je za mnou a myslím že si ji brzo přečtu znovu.. a nebudu určitě jediný a určitě okusím další knihy autora.

Lendys, nehodnoceno
28. 3. 2004

jako divadelní představení...

(...) vás Tracyho tygr dojme, rozesměje i nadchne. Mísí se to ve vás jako v mixéru. Z počátku jsem byla sice trochu v šoku a v rozpacích, ale pak si Thomase zamilujete a tolik s ním cítíte, jako byste byli na jeho místě. Je to nádherný příběh ukazující, že jsme vlastně všichni blázni a to slovo normální je jen jakési klišé, které spíše uráží.;)

brno nehodnoceno
19. 7. 2003

uzasne...

(...) je to knizka, kterou druheho vazne potesite :))

hromana@centrum.cz, --->>Bavorovice<<---
20. 3. 2002

Ať žije Saroyan...

(...) Tak tahle velkolepá knížka zdobí moji skromnou knihovničku už od Vánov... nebo spíše zdobila. Doufám, že mi ji už kdosi konečně vrátí :))))

rudovlaska@email.cz, nehodnoceno
18. 12. 2001

Tracyho tygr...

(...) Je to dilo ,ktere zrcadli kousek nas,chut rvat se zivotem nevzdat se a jit prece dal nedat se strhnout do prostoru zapomeni.To vse a mnohem vice skryva tygr ne jen jako zvire, ale i nase sny.

Pavel; pavlik.knedlik@email.cz, Boskovice (studiji v Brne) nehodnoceno
31. 10. 2001

Saroyanova genialita...

(...) Mnoho povídek od tohoto arménského autora jsou kolísave kvality, avšak novelka Tracyho tygr je snad jeho nejlepší dílo - vrchol jeho tvorby. Genialita teto knížky spočíva v podivuhodné osobnosti autora, který snad nikdy v živote nedospěl - je věčně dítě. Nejpůvabnější na tom je skutečnost, že William Saroyan tímto přerostlým dítětem být jednoduše chce!A taková je i jeho novela!Dětsky dospěla,naivně psaná a přitom myšlenkami bohatá. Čtenář si po dočtení vlastně uvědomí, že dospělost je jen výplod moderní civilizace, a že človek je v podstatě pořád jen a jen dítě(i když pořád o trochu větši).

tygr, nehodnoceno
18. 7. 2001

tygr od tygr...

(...) ahoj, absolutně úžasná knížka /jako mnoho jiných od saroyana/, akorát, že nikde není k sehnání, a tak jsem ji sice četl už dvakrát, ale vždy od někoho půjčenou...

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné