Jonathan Livingston Racek

rok vydání – 2017
Doporučená cena je 248 Kč

Česky poprvé vychází rozšířené (autor přidal jednu kapitolu) vydání knížky, která se zařadila mezi literární kultovní díla. Novela o racku Jonathanovi je podobenstvím o lidech-ptácích toužících po poznání a naplnění života, po lásce, svobodě a volnosti. Ani po téměř padesáti letech od svého vzniku neztratila nic na síle a kráse. Tento příběh je napsán pro ty, kdo jdou za hlasem svého srdce a vytvářejí si svá vlastní pravidla, pro ty, kdo vědí, že život je ve skutečnosti mnohem bohatší, než se při povrchním pohledu zdá. Právě ti poletí s Jonathanem Livingstonem Rackem výš a rychleji, než si kdy mohli přát.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025720981
ISBN 978-80-257-2193-3
Počet stran 156
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14cm x 17,9cm
Vydání 2017 (2. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (3x)

Názory
čtenářů

nika
27. 2. 2012

Nezapomenutelná kniha...

(...) Jak tuto knihu nejvhodněji doporučit? Není moc knih, které bych chtěla opakovaně číst...

Tomáš Štrébl, Ústí nad Labem
25. 1. 2008

Richard Bach...

(...) Ach ... Richard Bach. Richard Bach a ten jeho záletný racek oddávající se nespoutanosti světa. Jak krásné je zavřít oči, zamknout uši, změnit se v racka a vzlétnout, být volný a neomezený. Kouzlo Bachových knih umí vpravit bdícího člověka hluboko do snů, z nichž se odmítá vratit. Jenže všechno má konec, stejně jako spisovatelovy knihy, ale co nikdy nemůže skončit, je lidská touha vznést se nad všechen ten svět a vidět ho trochu jinak, než jako člověk.

Irisa, Praha
19. 8. 2007

Geniální povznesení...

(...) Racka považuji za kultovní dílo, které autora proslavilo po celém světě (a to přesto, že jeho ostatní knihy nečetl už téměř nikdo :-). Krásná alegorie, se kterou se lze myšlenkově ztotožnit.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné