Počátek

rok vydání – 2018
Doporučená cena je 498 Kč

Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurista Edmond Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Po zahájení společenské akce Langdona a několik set dalších hostů zcela uchvátí velmi originální prezentace; pečlivě naplánovaný večer se však najednou promění v chaos a hrozí, že Kirschův vzácný objev bude navždy ztracen.

Langdon je v bezprostředním ohrožení nucen z Bilbaa uprchnout; doprovází ho při tom Ambra Vidalová, elegantní ředitelka muzea, která Kirschovi pomáhala provokativní společenskou akci zinscenovat. Společně se vydají do Barcelony za nebezpečným úkolem: nalézt záhadné heslo, s jehož pomocí odhalí Kirschovo tajemství. V cestě jim však stojí zákeřný nepřítel, který se nezastaví doslova před ničím…

Bibliografické údaje

EAN 9788025723869
ISBN 978-80-257-2386-9
Počet stran 504
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21,7cm
Vydání 2018 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3,5 (3x)

Názory
čtenářů

Marie Trnečková nehodnoceno
11. 10. 2018

Klasický Brown, ale postupem času už to nemá ten …...

(...) Klasický Brown, ale postupem času už to nemá ten spád proti jeho minulý románům. Prostě Šifra mistra Leonarda je lepší

Martin Rotter
10. 5. 2018

Kniha není špatná a místy má pěkný spád a čtivost, …...

(...) Kniha není špatná a místy má pěkný spád a čtivost, ale příběhu chybí originalita a má podobnou úroveň jako scénář filmu napsaný narychlo za účelem zisku.

Jindřiška Seifrtová
5. 3. 2018

Postup a vývoj knihy moc nepřekvapí, pokud jste …...

(...) Postup a vývoj knihy moc nepřekvapí, pokud jste četli aspoň dvě knihy pana Browna, je to skutečně jak podle šablony. Ale hlavní myšlenka, tedy zápletka, je opět originální a s napětím jsem čekala, jak se to vyvrbí. A že nás pan Brown provede historií a architekturou Španělska mě těší, ukáže nám zemi z dalšího úhlu pohledu. Jeho kombinace reality a fikce je tak dokonalá, že občas jsem si musela připomínat, že to je jen vymyšlený příběh.

Holeček Jiří
21. 2. 2018

Dan Brown píše jak podle šablony. Langdonovi …...

(...) Dan Brown píše jak podle šablony. Langdonovi přihraje osud šikovnou slečnu, se kterou musí fofrem zachránit svět, ohrožuje jej zlotřilec, jehož někdo naviguje telefonem atd. atd. Pěkně to schytá církev a opět se dočkáme zevrubné historicko-architektonické exkurze, tentokrát to vyhrálo Španělsko. Samozřejmě, že styl je vytříbený a kniha se čte doslova jedním dechem. Jen by to už chtělo změnit modus operandi.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné