Nestvůra z Essexu

rok vydání – 2018
Doporučená cena je 398 Kč

Londýn 1893. Když mladá Cora Seaborneová ovdoví, je to pro ni spíš úleva než rána. Nešťastné manželství i život ve městě ji ubíjely (někdy až příliš doslovně), a tak pro ni pobyt na venkově v Essexu, uprostřed přírody, o niž se odjakživa zajímala, představují novou naději na světlejší zítřky. A opravdu, pobřežní vesnici Aldwinter si hned zamiluje a v místním pastorovi Williamu Ransomovi a jeho rodině najde přátele. Idylku však naruší zvěsti o návratu legendární nestvůry, obřího hada, jenž přichází z moře a požírá vesničany. Zatímco Cora doufá, že nalezne nový živočišný druh a vyslouží si cedulku v Přírodovědném muzeu, pastor Ransome vidí v těchto zvěstech bludařství a odklon od pravé víry, proti nimž je třeba bojovat.

Nestvůra z Essexu je román o svobodě, poznání, přátelství a lásce, o ideálech a vysokých cílech i o protikladech, které se přitahují.

„Nestvůra z Essexu je román, který si vychutnáte: inteligentní i okouzlující dílo z pera ohromně talentované autorky.“

- Sarah Watersová

„Historický román s hlubším poselstvím (…) Sarah Perryová píše skvěle a zaslouží si pozornost.“

Bookseller

„Kdyby se Charles Dickens s Bramem Stokerem spojili, aby napsali velký viktoriánský román, těžko říct, jestli by Nestvůru z Essexu předčili. Nikdy se to nedozvíme, ale svou teprve druhou knihou se Sarah Perryová etablovala jako jedna z nejlepších anglických prozaiků současnosti.“

- John Burnside

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025725023
Počet stran 440
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13,5cm x 21cm
Vydání 2018 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3,5 (2x)

Názory
čtenářů

PavlaH
19. 8. 2018

Poklidné letní čtení hlavně o vztazích mezi …...

(...) Poklidné letní čtení hlavně o vztazích mezi různými typy lidí na pozadí anglického venkova konce 19. století. Zajímavá změna prostředí a doby v porovnání s knihami co jsem v poslední době četla. Tak trochu s napětím jsem začala knihu číst a na každé další stránce jsem čekala nějaký zvrat, nějakou akci nad kterou bych po odložení knížky myslela, ale bohužel. Není to špatné čtení, ale čekala jsem asi něco víc.

Mary
2. 7. 2018

Co je vlastně opravdové přátelství? Jak se …...

(...) Co je vlastně opravdové přátelství? Jak se vyrovnat s typem "zakázané lásky"? Je správné to, co dělám? Na pozadí událostí kolem "objevení nestvůry" se řeší zásadní životní otázky. Ty otázky nebyly znepokojující jen za "starých časů", ale možná o to větší znepokojení prožíváme dnes, když čteme příběh Cory Seabornové, pastora Williama Ransoma a chirurga Luka Garretta.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné