Vetešnictví pana Nakana

rok vydání – 2018
Doporučená cena je 288 Kč

Hlavní postavou novely Hiromi Kawakamiové Vetešnictví pana Nakana (Furudógu Nakano šóten) z r. 2005 je mladá dívka Hitomi, která nastoupí jako pokladní a pomocná prodavačka na částečný úvazek v malém vetešnictví na tokijském předměstí. V knize sledujeme její citové zmatky a postupné zrání. Vedle vypravěčky Hitomi vystupují v příběhu ještě další tři výrazné postavy, které ve vetešnictví pracují – záletný podivínský majitel pan Nakano, jeho starší sestra Masajo, umělkyně všeho druhu, která pozorně sleduje milostné aféry svého bratra a sama touží po lásce, a mladý nesmělý řidič Takeo, který přiváží zboží vykoupené od zákazníků a pomáhá v obchodě.
Každý z nich má svá skrytá tajemství a touhy. Jako katalyzátor děje v jednotlivých kapitolách, jež tvoří do jisté míry samostatné příběhy, slouží předměty, které do vetešnictví přinášejí různí zákazníci k prodeji. Kniha nepostrádá ani zvláštní jemný, něžný humor, pro který bývá hrdinka Hitomi v některých recenzích nazývána japonskou „Amélií z Montmartru“. Nabízí tak nejen čtivý pohled na současné Japonsko, ale také – a to především – poutavý obraz svébytného myšlenkového a citového světa jeho obyvatel.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025723890
ISBN 978-80-257-2389-0
Počet stran 270
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2018 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

3 (1x)

Názory
čtenářů

Valda
11. 8. 2018

Velmi japonská kniha v pozitivním i negativním …...

(...) Velmi japonská kniha v pozitivním i negativním smyslu slova. Nenajdete tady žádný napínavý příběh, spíš jen drobné peripetie obyčejných lidí, kteří se zajímají o staré použité zboží. Humor raději nečekejte, ale možná se budete při čtení usmívat.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné