Střih

rok vydání – 2018
Doporučená cena je 498 Kč

Samuel Anderson je v krizi. Učí sice literaturu na univerzitě, ale dluží nakladateli román, za který už dostal zaplaceno, ale nenapsal z něj ani čárku, marní čas hraním počítačových her a nechal si uniknout životní lásku. K tomu všemu se ještě trápí prastarou křivdou: když mu bylo jedenáct, utekla jeho maminka od rodiny.
Nyní se však dlouho ztracená matka vrací z nečekaného směru – všechna média dokola propírají senzační zprávu: „Neznámá žena zaútočila na republikánského prezidentského kandidáta Packera kamením!
Kdo je to a proč to udělala?“ Když Samuel dostane vzápětí ultimátum, aby sepsal matčin životní příběh, a dostál tak smlouvě s nakladatelem, nezbývá mu než předložené podmínky přijmout.
Široce rozmáchlý román Nathana Hilla je emocionálním putováním jak po mapě Ameriky šedesátých let 20. století, tak po současném světě univerzit, konzumu, médií a popkultury.
Důvtipně vystavěné vyprávění sršící vtipem přivede nezralého hrdinu k dickensovsky šokujícímu odhalení – Střih je velký ambiciózní americký román a hluboký čtenářský zážitek v jednom.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025726341
ISBN 978-80-257-2634-1
Počet stran 556
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16,5cm x 24cm
Vydání 2018 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4 (1x)

Recenze v médiích

iLiteratura

Johana Kłusek: Velká sonda do amerického svědomí

(...) Spojené státy obletí groteskní zpráva: jakási důchodkyně házela v parku kamení na republikánského prezidentského kandidáta. Kdo je ta žena? Proč to udělala? Román Střih nabízí nejen na tyto otázky mnohovrstevnatou odpověď. Přináší jednak silný osobní příběh Faye Andresenové a jejího syna, které svazuje nejistota a dávné křivdy, a jednak plastický obraz americké společnosti od 60. let minulého století do současnosti.

Názory
čtenářů

Ichi
15. 8. 2018

Této knize jsem se téměř rok vyhýbal z důvodu, že …...

(...) Této knize jsem se téměř rok vyhýbal z důvodu, že jde o opravdu pořádnou bichli. Když jsem ji u někoho viděl na Insragramu, tak jsem se optal na to, zda se líbila a často jsem dostal odpověď, že ji také ještě nečetli. Až nyní v létě jsem se rozhodl, že je ten správný čas. A rozhodně jsem toho nelitoval. Ač je kniha opravdu tlustá, tak se četla velmi dobře.
Většina děje knihy se odehrává mezi dvěma velkými demonstracemi. První je velká demonstrace v Chicagu v roce 1968 a druhá je známá Occupy Wall Street odehrávající se v New Yorku v roce 2011.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné
střih1
střih2
střih3

Další knihy tvůrců titulu

Tento autor u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.