Pršeli ptáci

rok vydání – 2018
Doporučená cena je 248 Kč

Mladá fotografka se při pátrání po jistém Boychuckovi, jenž přežil Velký požár v Mathesonu, vydá do hloubky kanadského lesa. Najde jezero a u něj sruby, v nichž žijí starci Tom a Charlie, Boychuck ale podle jejich tvrzení před pár dny zemřel. Vlastníma rukama mu přece vykopali hrob… Tak začíná podivuhodný román o svobodě, jíž jsou lidé nehledě na věk ochotni obětovat pohodlí i bezpečí, o přátelství, které jde doslova až za hrob, a o lásce, jež může vzplanout stejně nečekaně jako oheň, který poznamenává nejen těla, ale i duše. Tajemný Boychuck je toho důkazem. Jocelyne Saucierová vyšla při psaní tohoto příběhu ze skutečných historických událostí a z vyprávění posledních pamětníků, již přežili Velké požáry, které začátkem 20. století zpustošily sever Ontaria. Oheň tehdy několikrát strávil nejen lesy a polnosti, ale mnoho vesnic a měst, lidé i zvířata společně prchali do jezer a studní… a pršeli ptáci.

Tento román odhaluje většině čtenářů naprosto neznámou epizodu z kanadské historie a zároveň je to opravdová óda na svobodu, život v přírodě a na lásku, která může přijít ve chvíli, kdy ji nikdo nečeká.

babelio.com

Nesmírně citlivý a nesmírně něžný román o přátelství, stáří, lásce a smrti. A zasazení do kanadských lesů mu přidává na kouzlu.

babelio.com

Cena pěti kontinentů frankofonie
Literární cena gymnazistů

Cena asociace France-Québec

Ringuetovu cena Quebecké literární akademie a dalších sedm ocenění.

Vydání knihy podpořil SODEC Québec.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025724873
ISBN 978-80-257-2487-3
Počet stran 200
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 12,3cm x 19,3cm
Vydání 2018 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné