Katedrála moře

rok vydání – 2018
Doporučená cena je 398 Kč

Děj úspěšného historického románu je zasazen do Barcelony 14. století. Arnau Estanyol, syn uprchlého nevolníka, který ve městě získal svobodu, prožívá ve vzkvétající Barceloně záviděníhodný společenský vzestup. Při pogromu zachrání děti Chasdaje Crescase, význačné židovské osobnosti tehdejšího Katalánska, a ten mu pomůže stát se zámožným finančníkem. Arnau získá i šlechtický titul, ale závist nepřátel na sebe nedá čekat a na scénu vstupuje inkvizice. To vše se odehrává na pozadí barvité mozaiky tehdejšího Katalánska, kde mají své místo prosperující měšťané, nevolníci, opovrhovaní Židé i muslimové potají vyznávající svou víru. A v neposlední řadě upřímně věřící křesťané ze všech společenských vrstev, kteří se pustí do stavby impozantního chrámu zasvěceného Panně Marii.

Kniha Katedrála moře zaznamenala miliony prodaných výtisků a zaujala přední místa v žebříčcích prodejnosti po celém světě.

Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025725498
ISBN 978-80-257-2549-8
Počet stran 536
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 17cm x 23,5cm
Vydání 2018 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

4,5 (3x)

Názory
čtenářů

KaPe
27. 5. 2016

Středověký román jak má být...

(...) Kvalitní historický román ze středověku. Detailní kresba postav, z řádků dýchá atmosféra středověkého života skoro se zvukem, pachy... Kdo byl kdysi okouzlen Chrámem Matky Boží Viktora Huga, nebude zklamán.

Hannah
5. 2. 2012

Určitě doporučuji!!!...

(...) Kniha je neuvěřitelně čtivá a člověk se už během prvních stránek sžívá s postavami a prožívá jejich stratsi i lásky... nemohla jsem se odtrhnout a když jsem zrovna nemohla číst, myslela jsem a těšila se na chvíli, kdy už zase budu moct a knihu otevřít a pokračovat. Opravdu všem milovníkům historických románů, a nejenom těm, doporučuji.

Ája, nehodnoceno
16. 4. 2011

Skvělé...

(...) Tak od toho se nedá odtrhnout !

Romana, nehodnoceno
15. 11. 2010

Výborné....

(...) Je to opravdu výborný román. Vyprávění má spád, příběh je velmi poutavý.

Martina, Valmez nehodnoceno
7. 10. 2010

nenechte si ujit...

(...) Nejsem vášnivá čtenářka, která přečte všechno, co se jí dostane do ruky. Tím spíš jsem byla překvapená, jak rychle otáčím stránky této knihy. Autor nutí čtenáře přemýšlet nad udalostmi a přitom nevnucuje vlastní názory. Je to skvěle napsané!! Doporučuji.

Milada, Velká Losenice nehodnoceno
26. 7. 2010

Katedrála moře...

(...) Krásný, historický, do detailů vylíčený román, lehce čtivý a napínavý.Je těžké se od něj odtrhnout, byla jsem stále zvědavá, co bude dál.. Všem doporučuji!!

Míša, Trutnov
18. 3. 2010

Super...

(...) Super knížka, čtivá, napínavá. U čtení jsem měla otevřený notebook a hledala ve wikipedii odkazy na osobnosti v ní popisované, taková byla moje zvědavost dozvědět se o nich co nejvíce. Už se moc těším na další knížku od tohoto autora!!

Jana Schottnerová,janada2000@seznam.cz, nehodnoceno
10. 1. 2010

Katedrála moře...

(...) Knihu Katedrála moře jsem přečetla za dva dny, nemohla jsem se od ní odtrhout a taktéž i manžel. Je to opravdu nádherná kniha. Milujeme Barcelonu, jezdíme tam každý rok a když jsme po přečtení knihy navštívili kostel Santa Maria del Mar a uvědomili si ten průběh stavby tak nám opravdu tekly slzy. Velmi doporučuji k přečtení.

Mirka, Praha nehodnoceno
27. 12. 2009

Román, který má vše co výborný román má mít!!!...

(...) Líbil se mi nejen děj, ale i dokonalá propracovanost detailů - historie, lidé, politika...úžasně čtivé...těším se na autorovo další dílo!!!

HM, Rychnov n.Kn. nehodnoceno
22. 6. 2009

Výborné čtění...

(...) V knížce je vše co má být a ještě se navíc krásně čte. Zvědavost co bude dál, Vás nenechá knihu odložit. Vřele doporučuji.....

Kristýna, nehodnoceno
6. 6. 2009

Nejúžasnější kniha!!...

(...) Tato kniha mne opravdu zaujala!! Děj je po celou knihu zajímaví, navíc podložený skutečnými událostmi! Doporučuji přečíst tuto knihu! Věřte mi až budete u konce nebudete chtít, aby skončila:)

Jana, Zlín nehodnoceno
31. 5. 2009

Doporučuji...

(...) Připojuji se s kladným hodnocením, čtivá kniha, záživné téma, doporučuji přečíst.

ZL, Praha nehodnoceno
19. 2. 2009

Perfektní...

(...) Tato kniha mě vleice zaujala přesným popisem postav a všech akcí. Bylo skvělé pozorovat, jak se během všech těch let mění postavy, jejich životy. Opravdu perfektní kniha.

MJ, Příbram nehodnoceno
17. 1. 2009

Lehce Vás vtáhne do dějě a nepustí....

(...) Už od prvních stránek si mne kniha získala. Vřele doporučuji všem kdo má rád historii, dobrodrožství, romantiku...

Anonym nehodnoceno
10. 1. 2009

Velmi strhující román...

(...) Tento román dokáže čtenáře vtáhnout do děje a srozumitelnou formou je převyprávěn celý příběh. Velmi pěkná četba.

Pytrýsková, Praha nehodnoceno
1. 7. 2008

Santa Maria del Mar...

(...) Knihu jsem přečetla za dva dny a donutila mne popídit se po historických reáliích. Milovníkům středověku a dobrého románu vřele doporučuji.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné