Akvárium

rok vydání – 2019
Doporučená cena je 278 Kč

Dvanáctiletá Caitlin žije sama s matkou poblíž seattleského letiště. Každý den po škole čeká v místním akváriu a jako u vytržení pozoruje nejpodivnější ryby. Když ji jednoho dne osloví neznámý starý muž a Caitlin se s ním spřátelí, nevědomky tak otevře děsivé rodinné tajemství a nebezpečně rozkolísá doposud vyrovnaný vztah s vlastní matkou. Bude mít Caitlin dostatek odvahy konfrontovat matku s nepříjemnou minulostí? Poučí se dcera z jejích starých chyb, nebo propadne stejným křivdám a traumatům?
V románu Akvárium David Vann krystalicky čistým stylem popisuje psychologii narušené rodiny, tíhu vytěsňovaných vzpomínek i sílu odpuštění. Knihu doprovázejí černobílé ilustrace.

„Akvárium je román silný jako špičková poezie a návykový jako ta nejlepší detektivka.“

The Spectator

„Vzrušující příběh, který je mnohem hlubší, než se na první pohled zdá.“

Esquire UK

„Akvárium má filmové kvality. David Vann se vydal naprosto novým, autentickým směrem – zručně mísí rozjitřenost dospívání s obrazy akvarijní zvířeny.“ – The New York Times Book Review

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025727317
ISBN 978-80-257-2731-7
Počet stran 232
Jazyk česky
Vazba flexi
Produkt kniha
Rozměry 12,6cm x 20,3cm
Vydání 2019 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Recenze v médiích

iLiteratura

Daniel Mukner: Až příliš drsná matka

(...) Třetí do češtiny přeložený román rodáka z Aljašky Davida Vanna se odehrává v Seattlu, kde žijí dvanáctiletá Caitlin a její matka samoživitelka Sheri. Rutinně ubíhající dny obou žen naruší vpád staříka, s nímž se Caitlin potká v budově akvária, kde každý den po škole čeká na pracující matku. Nejenže se stařík vyzná v rybách, čímž Caitlin učaruje, ale také otevře některé rány z minulosti, které už se zdály být zapomenuté.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné

Další knihy tvůrců titulu

Tento ilustrátor u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.