Obecné dějiny Ďábla

rok vydání – 1996
Doporučená cena je 239 Kč

Dějiny zrodu vládce pekel se táhnou napříč staletími, světadíly i kulturami. Autor v knize dokazuje, že Ďábel je vynález zprvu politický, který měl v 6. století př. n. l. posílit moc íránského kněžstva. A že se později, zvláště v dobách inkvizice, z boje proti Satanovi stala výnosná živnost pro kněžstvo.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788020705136
ISBN 80--20-7-05-13--9
Počet stran 574
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13cm x 20cm
Vydání 1996 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

student historie, Brno nehodnoceno
19. 2. 2008

prinosne cteni...

(...) Úvod jsem nečetla ale celou knihu jsem z velkým nadšením přečetla až do samého konce.Knihu nelze soudit podle úvodu.Autor zde podává jedinečný pohled na náboženství a jejich vztah ke zlu.Samotného ďábla a zlo hledá nejen v tradičních naboženstvích,ale v pátraní jde až k samotnému vedismu.Každá kniha obsahuje informace nad kterými můžeme polemizovat,ale mě samotné tato kniha přinesla mnoho zajimavých informací a rozhodně si ji v budoucnu přečtu ještě jednou.

Kryštof Loukota, Praha nehodnoceno
25. 3. 2007

Zklamání...

(...) Po přečtení úvodu jsem knihu jen prolistoval a odložil. Byl jsem silně zklamán, neboť je to snůška blábolů. Autor něco tvrdí a nedokazuje to. Spíše mně to připomíná práci redaktora Hromu nebo Blesku. Alexandr Makedonský byl Kelt, ... jméno císaře 'Augustus' neznamená prý vznešený, ale je odvozené od augurů, tedy věštců! Císař nebyl vznešený ale věštec!!! Takových to překladů které si Messadié upravuje podle toho jak se mu to hodí, je tam více. Stejně jako tvrzení, že Alexandr byl Kelt. Zde také neuvádí pramen odkud čerpá, prostě to ví a konec. Čtenářům Blesku nebo Hromu, případně sci-fi historie vřele doporučuji. Přijdou si na své.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné