Příběh umění

rok vydání – 2006
Doporučená cena je 1798 Kč

Kniha světoznámého historika umění umožňuje základní orientaci ve zvláštní a fascinující oblasti lidské činnosti, jakou je právě umění. Na 684 stranách doplněných černobílými i barevnými reprodukcemi a vyklápěcími přílohami se pokouší srozumitelným způsobem utřídit nepřeberné bohatství jmen, období a slohů.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788072031436
ISBN 80--72-03-1-43--0
Počet stran 684
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 17,9cm x 25cm
Vydání 2006 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Názory
čtenářů

nehodnoceno
22. 2. 2010

Doporučuji...

(...) Knihu jsem dostal před několika lety, kdy jsem začal studovat VŠ. I dnes, již po škole, je pro mne užitečným zdrojem informací o tom, jak se vyvíjelo umění a ve výsledku celá společnost. Cena je sice vysoká, ovšem já jsem přesvědčený, že se její nákup vyplatí - kniha vděčně poslouží více generacím.

Milan Kundera, praha nehodnoceno
31. 1. 2008

pro laiky ideální...

(...) Kniha je předně sestavena pro širokou veřejnost, což není na škodu. Ve své knize pan Gombrich popisuje uměleckou tvorbu jednotlivých epoch, dokonce se snaží o jakési srovnání (západ vs. byzanc v kapitolách o středověkém umění, egypt vs. řecko apod.). Jeho kniha mi přijde přínosná z toho důvodu, že učí nezainteresované osoby srovnávat a uvědomovat si souvislosti děl jednotlivých století. Z faktografického hlediska nám kniha nic neřekne. Pro ten účel však napsána nebyla. Velké mínus má ode mne překladatelka knihy. Její takřka

netik, Morava nehodnoceno
24. 3. 2007

Skvelee...

(...) Prave jsem knihu docetla, a jak jsem nevedela o umeni ani tuk, tak ted mam prehled, o jakem se mi ani nesnilo :o) Dekuji dekuji dekuji za tak skvelou knizku a kazdemu ji jen a jen doporucuji :o)

skoda.female@seznam.cz, Praha nehodnoceno
30. 11. 2005

Mohu jen pochválit...

(...) Nezbývá než přidat se k předcházejícím. Kniha je opravdu výborně vystavěná, chytře střídá popularizující části s naučnými, poskytne tak mnoho srozumitelných informací úplnému laikovi, má co dát i člověku už vzdělanému v dějinách umění. Cena je problematická, ovšem odpovídá kvalitě. A pak - existují Vánoce či jiné příležitosti. U mě byla odměnou za maturitu za 4 :)

Slovensko, Kosice nehodnoceno
5. 1. 2005

pribeh umeni gombrich...

(...) tuto knihu nam doporucil nas profesor, ktory prednasa na univerzite tretieho veku velmi by som si ju rada precitala, ale bohuzial je velmi draha kedze moj dochodok je iba 5 3oo sk

Krtek_v_modrych_kalhotkach@seznam.cz, nehodnoceno
4. 3. 2004

ta cena!...

(...) Je to vynikajicí kniha,ale za tuto cenu si ji může pořídit málokdo

M. Frencl, Praha nehodnoceno
15. 8. 2003

Příběh umění...

(...) Zpracování obsahu hodnotím jako vysoce profesionální. Kniha je čtivá a laické veřejnosti zcela srozumitelná.Kladně hodnotím i volbu křídového papíru, který předurčuje k tomu, že reprodukce jsou kvalitnější. Domnívám se, že tento titul by rozhodně neměl chybět v knihovně milovníka umění. Souhlasím s pisatelkou recenze č. 1, že by cena mohla být o něco nižší.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné