České hrady – kapesní, ilustrovaný průvodce, 1. díl

Severní, Východní a Střední Čechy, Českosaské Švýcarsko, Kladsko

rok vydání – 2002
Doporučená cena je 248 Kč

Průvodce kapesního formátu přináší zajímavé i praktické informace o asi 360 vybraných hradech severovýchodních a středních Čech, Kladska a Českosaského Švýcarska.
Území popisované průvodcem je rozděleno do 11 celků: 1. Praha, Polabí a dolní Poohří, 2. východní Krušnohoří, 3. České středohoří, 4. Českosaské Švýcarsko, 5. Lužické hory, 6. Českolipsko a Kokořínsko, 7. Pojizeří, 8. Jičínsko, 9. Železné hory a Poličsko, 10. východní pohraničí a 11. Kladsko. Všechny objekty jsou ve zmíněných oblastech rozděleny na dvě skupiny. V první skupině jsou popsány zachované hrady, hradní zříceniny či zachované nadzemní relikty zdiva hradních zřícenim, ve druhé potom zbývající objekty, dochované v podobě terenních nerovností nebo stavby zaniklé. Popisy jednotlivých hradů obsahují: stručnou charakteristiku objektu, bližší upřesnění polohy hradu s možnostmi přístupu, odkaz na mapu edice Klubu českých turistů 1:50 000 s číslem mapového listu, popis možností rozhledu do okolní krajiny, stručné dějiny objektu s jeho stavebním vývojem, zajímavosti a pověsti týkající se hradu. Součástí popisu dochovaných objektů je perokresba, která znázorňuje současný stav hradu při pohledu z ptačí perspektivy. Publikace je doplněna výběrovým soupisem použité literatury a rejstříkem.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788072034345
ISBN 80--72-03-4-34--0
Počet stran 246
Jazyk česky
Vazba brožovaná
Produkt kniha
Rozměry 11,5cm x 19cm
Vydání 2002 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

sladekmilan@volny.cz, Praha nehodnoceno
5. 2. 2006

skvělá kniha...

(...) Opravdu, skvělá kniha, jezdím podle ní už tři roky, ale bude mi chybět do západních a jižních lokalit ČR, pokud nebude vydáno pokračování...moc bych si to přál. MS

Vladimir.Bieber@csa.cz,
19. 9. 2002

Ani ne recenze...

(...) Samozřejmě je titul výborně zpracován a nechybí tam snad nic, marně však v edičním plánu hledám kdy vyjde II. díl, je škoda nechat tak pěknou knihu nedokončenou.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné

Další knihy od tohoto autora

Tento autor u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.