Recenze v médiích

Kniha Můj Bataclan - obálkaMůj Bataclan
Dewilde Fred
Dewilde, Fred: Můj Bataclan
iLiteratura, Petra Šantorová, 10.03.2018

Vyrovnat se s hrozným zážitkem z teroristického útoku v pařížském koncertním sále Bataclan nepomohla autorovi ani tato tvůrčí terapie. Fred Dewilde nicméně chce jazykem komiksu doplněným o stránky evokující ilustrované deníkové zápisy podat svědectví o tom, co přesně se tehdy stalo. A také prozradí, co ho zachránilo.

Kniha Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. - obálkaMýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou.
Janeček Petr
Janeček, Petr: Mýtus o pérákovi (in Respekt)
iLiteratura, Jan Lukavec, 05.03.2018

Mají Češi svou obdobu Supermana? Mnoho kandidátů není. Jedním může být legendární Pérák, jehož historii a současnost důkladně představuje etnolog Janeček.

Kniha Jak vznikl film - obálkaJak vznikl film
Dvořáková Tereza, Nikkarin, Týmal František
Czesany Dvořáková, Tereza; Nikkarin; Týmal, František: Jak vznikl film
iLiteratura, Vojtěch Matocha, 01.03.2018

Sympatické vyprávění filmové historičky Terezy Czesany Dvořákové o prvopočátcích filmu a o vynálezech, které mu předcházely, zaujme zvídavého dětského čtenáře i povedeným grafickým zpracováním a několika technickými návody, jež náš recenzent v drtivé většině prověřil.

Kniha Počátek - obálkaPočátek
Brown Dan
Brown, Dan: Počátek
iLiteratura, Pavel Mandys, 08.02.2018

Novinka globálního bestselleristy zprvu nudí opakovanými motivy i vypravěčskými fintami, v závěru se však vydá nečekaným směrem. Jen je otázka, bude-li ona změna žánru Brownovým fanouškům vyhovovat.

Kniha Kafka 2 - Roky rozhodování - obálkaKafka 2 - Roky rozhodování
Stach Reiner
Stach, Reiner: Kafka: Roky rozhodování
iLiteratura, Jan Lukavec, 04.02.2018

Cizí život je jako zvíře přicházející za šera na kraj lesa tehdy, když samo chce, a pak opět mizí. Kafkův citlivý i potutelný životopisec, německý literární historik Reiner Stach, v prostředním díle své monumentální trilogie políčil na jedno pětiletí Kafkova života. A vylíčil je náramně poutavě.

Kniha Pád výletního mola - obálkaPád výletního mola
Haddon Mark
Haddon, Mark: Pád výletního mola
iLiteratura, Markéta Musilová, 29.01.2018

Ve správné povídce se buď nestane nic, nebo se v ní stane vše. A nejhorší jsou béžové příběhy… Autor veleúspěšné knihy Podivn‎ý případ se psem zabrousil do povídkového žánru. V debutové sbírce Pád výletního mola se radikálně odchyluje od své předchozí tvorby.

Kniha Do pekel a zpět: Evropa 1914-1949 - obálkaDo pekel a zpět: Evropa 1914-1949
Kershaw Ian
Kershaw, Ian: Do pekel a zpět
iLiteratura, Bohumil Melichar, 28.01.2018

Při líčení cesty evropské společnosti od zákopů první světové války k Osvětimi a kobercovým náletům se britský historik snaží nejen postihnout, ale i vysvětlit úpadek „do propasti barbarství“.

Kniha Cromwell Stone - obálkaCromwell Stone
Souborné vydání
Andreas
Andreas: Cromwell Stone
iLiteratura, Pavel Mandys, 20.01.2018

Působivý černobílý komiks německého ve Francii tvořícího výtvarníka začíná jako variace na Lovecraftovy horory, ale postupně se proměňuje v tajuplnou mystiku.

Kniha K čemu je dobrá válka? - obálkaK čemu je dobrá válka?
Konflikty a pokrok civilizace
Morris Ian
Morris, Ian: K čemu je dobrá válka?
iLiteratura, Jan Lukavec, 13.01.2018

Mohou války kromě toho, že vytváření nových zbraní může stimulovat technický pokrok a že někteří vojáci v nich zakusí extrémně silné prožitky, přinášet něco pozitivního? Britský historik Morris tvrdí, že ano. Kniha zdaleka nepojednává jen o válčení, ale také o lidské potřebě sociální organizace a o naší odlišnosti od zvířat i robotů. A také o naší podobnosti těm prvním.

Kniha Oneiron - obálkaOneiron
Lindstedtová Laura
Lindstedt, Laura: Oneiron
iLiteratura, Barbora Musilová, 02.01.2018

Laura Lindstedtová patří k výrazným postavám finské literární scény. Její postmoderní román Oneiron obsahuje prvky prvotřídní severské vyšinutosti a zapadá do trendů současné finské literatury, v níž se často střídají vypravěči a styly, prvky krásy a ošklivosti. Kniha byla oceněna prestižní cenou Finlandia a obstojí i v měřítku současné evropské literatury.

« Předchozí recenze Dalších 10 recenzí »
Nejprodávaněj±í knihy
v±echny nejprodávaněj±í tituly
Aktuality
v±echny aktuality
 
Brzy vyjde
v±echny připravované tituly
ARGO spol. s r.o.
Milíčova 13, Praha 3
tel.: +420 222 781 601

  Pokročilé hledání zasílání novinek