Recenze v médiích

Kniha Odbila dvanáctá hodina - obálkaOdbila dvanáctá hodina
Preussler Otfried
Preußler, Otfried: Odbila dvanáctá hodina
iLiteratura, Matěj Matela, 13.09.2018

Klasik literatury pro děti, liberecký rodák Otfried Preußler, sesbíral třicet devět pověstí, které se tradují napříč Německem, ale i v oblastech jeho rodného česko-slezského pomezí. Všechny příběhy spojuje příjemně tajuplný, někdy až strašidelný nádech, stejně jako fenomenální vypravěčský styl, který nadchne malé i odrostlejší čtenáře.

Kniha Esmera - obálkaEsmera
Vince, Zep
Zep: Esmera
iLiteratura, Pavel Bušta, 08.09.2018

Erotické komiksy se čím dál častěji objevují v českých knihkupectvích. Jejich charakter se pohybuje od jemných náznaků až k explicitním scénám na hranici pornografie. Dva letošní svazky demonstrují spíše onu jemnější verzi.

Kniha Florencie v extázi - obálkaFlorencie v extázi
Chaffeeová Jessie
Chaffee, Jessie: Florencie v extázi
iLiteratura, Markéta Musilová, 26.08.2018

Kunsthistorička Hannah za sebou v Bostonu nechává stíny minulosti a vydává se do Florencie, která jí učaruje. Začne studovat osudy mystiček italského středověku a renesance, které si v rámci své sebetrýznivé duchovní cesty odpíraly jídlo a měly tak s Hannah mnoho společného.

Kniha Záhady kvantového světa - obálkaZáhady kvantového světa
Damour Thibault
Damour, Thibault; Burniat, Mathieu: Záhady kvantového světa
iLiteratura, Pavel Pecháček, 18.08.2018

Kvantová teorie a komiks? Proč ne! Kniha vzešlá ze spolupráce teoretického fyzika a nadějného mladého kreslíře ukazuje, že i poměrně složité téma se dá tímto způsobem přednést až překvapivě srozumitelně, navíc s využitím prostředků, jež klasické popularizační knížky postrádají.

Kniha Možné násilí - obálkaMožné násilí
Mišani Dror
Mišani, Dror: Možné násilí
iLiteratura, Karolina Kašeová, 07.08.2018

Román Možné násilí izraelského spisovatele Drora Mišaniho otevírá nový kriminální případ detektiva Avrahama Avrahama. Mišani se spíše než na komplikovanou zápletku zaměřil na psychologii postav a jejich osobní příběhy. A čtenáře staví před otázky, na které ani sám detektiv nezná jasnou odpověď.

Kniha Kniha o moři - obálkaKniha o moři
Umění ulovit na otevřeném moři z gumového člunu žraloka
Stroksnes Morten
Strøksnes, Morten A.: Kniha o moři
iLiteratura, Barbora Grečnerová, 29.07.2018

Norové byli na dary okolních vod odkázáni odjakživa. Vývoj technologií v mnohých oblastech přírodu zdánlivě překonal, síla moře je však stále stejná a člověk se před ní musí pokorně sklonit i dnes. S respektem, obdivem i touhou překonat jeho výzvy přistupuje k oceánu i norský spisovatel Morten A. Strøksnes.

Kniha Evoluce všeho - obálkaEvoluce všeho
Jak malé změny přetvářejí svět
Ridley Matt
Ridley, Matt: Evoluce všeho
iLiteratura, Pavel Pecháček, 18.07.2018

Týká se evoluce jen živé přírody, nebo ji lze aplikovat i na systémy neživé? A lze-li, jedná se o povrchní analogizování dvou odlišných procesů, nebo za vším stojí v jádru totožný princip? Jak může evoluční smýšlení přispět k řešení problémů táhnoucích se od ekonomických záležitostí přes reformu školství až po palčivé otázky typu rychle rostoucí lidské populace? Nejen tím se ve své nové knize zabývá známý britský popularizátor. Výsledek je i přes jisté výhrady v mnoha směrech (r)evoluční.

Kniha Noví lidé - obálkaNoví lidé
Rasmussen Knud
Rasmussen, Knud: Noví lidé
iLiteratura, Markéta Kliková, 18.07.2018

Knud Rasmussen, jehož socha v nadživotní velikosti krášlí kodaňské pobřeží u prominentní čtvrti Charlottenlund, představuje dodnes ikonu dánského cestovatelství. Rasmussenův přínos pro povědomí o grónské kultuře nemá ve světě obdoby, ačkoli od jeho polárních cest uplynulo už přes sto let.

Kniha Valčík stromů a nebe - obálkaValčík stromů a nebe
Guenassia Jean-Michel
Guenassia, Jean-Michel: Valčík stromů a nebe
iLiteratura, Vendula Pazderová, 06.07.2018

Co když van Gogh nespáchal sebevraždu? Jak se mohlo stát, že část jeho obrazů v Musée d’Orsay je padělek, a co když měl na konci života poměr s dcerou svého lékaře, doktora Gacheta, údajného obdivovatele impresionistů? Jean-Michel Guenassia předkládá lehce melodramatickou verzi posledních dvou měsíců umělcova života na pozadí věrohodně vykresleného fin de siècle.

Kniha Falešné hranice - obálkaFalešné hranice
Akce „Kámen“. Oběti a strůjci nejutajovanějších zločinů StB 1948–1951
Jandečková Václava
Jandečková, Václava: Falešné hranice
iLiteratura, Jan Jaroš, 01.07.2018

Hned v poúnorovém období sestrojila StB důmyslný a nákladný plán, jak chytit každého, kdo by chtěl opustit republiku. Mnohé oběti ani později při soudním procesu nevytušily, že zabředly do šalebných intrik.

« Předchozí recenze Dalších 10 recenzí »
Nejprodávaněj±í knihy
v±echny nejprodávaněj±í tituly
Aktuality
v±echny aktuality
 
Brzy vyjde
v±echny připravované tituly
ARGO spol. s r.o.
Milíčova 13, Praha 3
tel.: +420 222 781 601

  Pokročilé hledání zasílání novinek