Recenze v médiích

Kniha Záludné léto - obálkaZáludné léto
Aaronovitch Ben
Aaronovitch, Ben: Záludné léto
iLiteratura, Boris Hokr, 07.11.2017

Z Londýna plného magických nástrah a zločinů se vydává policista z oddělení pro tento typ případů na oddych na venkov. I zde na něj ovšem čeká nadpřirozená záhada a také některé vedlejší postavy z předchozích dílů série. Ze svěžího a barvitě vykresleného prostředí se bohužel vyloupne zápletka jen fádní.

Kniha Totální nasazení - obálkaTotální nasazení
Hodan Tomáš, Nezbeda Ondřej, Soukupová Petra
Nezbeda, Ondřej a kol.: Totální nasazení
iLiteratura, Pavel Mandys, 04.11.2017

Další komiksový soubor spjatý se sbírkou příběhů Paměť národa přináší válečné a poválečné osudy tří žen různých národností i různého věku. Jejich dokumentární síla je stále značná, byť variují známé a již mnohokrát použité motivy a situace.

Kniha Kiki z Montparnassu - obálkaKiki z Montparnassu
Bocquet José-Luis, Muller Catel
Bocquet, José-Luis; Muller, Catel: Kiki z Montparnassu
iLiteratura, Pavel Mandys, 28.10.2017

Biografických komiksů už v češtině vyšlo docela dost, včetně domácího Zátopka. Kiki z Montparnassu mezi nimi vyniká především rozsahem a důkladností, s jakou zachycuje epizody ze života pařížské meziválečné bohémy.

Kniha Můra - obálkaMůra
Kettu Katja
Kettu, Katja: Můra
iLiteratura, Ema Stašová, 27.10.2017

Klopýtání ženského přátelství v prostředí obávaného gulagu, tajuplný ugrofinský národ Marijců, který vyznává animistické náboženství, zhýralá ruská oligarchie, ovšem i neodmyslitelná zběsilá láska, jež se neohlíží napravo nalevo, a finské podivno. To jsou základní ingredience románu Můra.

Kniha Náhle sami - obálkaNáhle sami
Autissierová Isabelle
Autissier, Isabelle: Náhle sami
iLiteratura, Magdaléna Rejžková, 18.10.2017

V dobrodružném románu Náhle sami od francouzské spisovatelky a mořeplavkyně Isabelle Autissierové se čtenáři ocitnou na opuštěném mrazivém ostrově s párem třicátníků, který v nehostinných podmínkách svádějí boj o přežití.

Kniha Trhlina - obálkaTrhlina
Karika Jozef
Karika, Jozef: Trhlina
iLiteratura, Pavel Mandys, 17.10.2017

Román slovenského bestselleristy balancuje na hraně hororu a mystéria přesně tak, aby nalákal a převážně uspokojil jak fanoušky hororového žánru, tak čtenáře náročnější. Stačí mu k tomu jedno malé pohoří ve středním Slovensku.

Kniha Láska v době globálních klimatických změn - obálkaLáska v době globálních klimatických změn
Pánek Josef
Pánek, Josef: Láska v době globálních klimatických změn
iLiteratura, Kamila Klímová, 11.10.2017

V době, kdy v české próze často postrádáme reflexi současnosti a celospolečenských témat, je velice osvěžující, když se objeví kniha, která nejenom dalekosáhle překračuje zeměpisné hranice České republiky, ale zároveň se pokouší odhalit stereotypy našeho uvažování o světě, o tom, co to znamená být šťastný, i mnohé další.

Kniha Dáma s tygříkem - obálkaDáma s tygříkem
a další logické hrátky
Smullyan Raymond
Smullyan, Raymond: Dáma s tygříkem a další logické hrátky
iLiteratura, Pavel Pecháček, 06.10.2017

Logika je prima věc, cvičit je ji třeba přec. A s kým jiným, než se slavným mistrem hlavolamů, jenž pro čtenáře připravil pěknou porci hádanek, které (logicky) gradují od jednoduchých až po ty nejzatrolenější. A návdavkem je zasadil do atraktivních kulis, od blázince po exotický ostrov, takže nezbývá než zapnout mozek a začít řešit.

Kniha Usáma - obálkaUsáma
Tidhar Lavie
Tidhar, Lavie: Usáma
iLiteratura, Martina Šímová, 02.10.2017

Ve svém románu Usáma nastoluje Tidhar Lavie alternativní realitu, ve které nikdy nedošlo k 11. září a válka proti terorismu se nerozběhla. I přesto zde figuruje jistý Usáma bin Ládin a svět po 11. září je autorovo hlavní téma. V roce 2012 získalo dílo ocenění World Fantasy Award, avšak o typickou sci-fi či fantasy se rozhodně nejedná.

Kniha Modernisté - obálkaModernisté
Hilský Martin
Hilský, Martin: Modernisté
iLiteratura, Veronika Geyerová, 22.09.2017

Beznadějně vyprodaný průvodce po britském literárním modernismu, oblíbený studenty literatury i širokou veřejností, vychází v reedici.

« Předchozí recenze Dalších 10 recenzí »
Nejprodávaněj±í knihy
v±echny nejprodávaněj±í tituly
Aktuality
v±echny aktuality
 
Brzy vyjde
v±echny připravované tituly
ARGO spol. s r.o.
Milíčova 13, Praha 3
tel.: +420 222 781 601

  Pokročilé hledání zasílání novinek